Έφη Αχτσιόγλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εκφράσει τις αγωνίες των πολιτών

Έφη Αχτσιόγλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εκφράσει τις αγωνίες των πολιτών

«Καλούμε τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο να συσπειρωθεί στη Νέα Αριστερά»

«Σκοπός της Νέας Αριστεράς είναι να εγκαθιδρύσει μία σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Έχουμε εμπειρία και καθαρότητα στον λόγο και στις θέσεις μας. Η κοινωνική μας απεύθυνση είναι ξεκάθαρη. Μπορούμε να εκφράσουμε το εναλλακτικό σχέδιο απέναντι στην πολιτική της ΝΔ, έναν άλλο δρόμο από αυτόν που δείχνει η Δεξιά», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο "ACTION 24"».

Η βουλευτής είπε ότι «η Νέα Αριστερά έρχεται σε επαφή με τους πολίτες, οι συνελεύσεις μας σε όλη την Ελλάδα χτίζουν σχέσεις και οργανώσεις» και πως την ερχόμενη Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή πραγματοποιείται η πανελλαδική συνδιάσκεψη με την ιδρυτική διακήρυξη.

Ερωτηθείσα για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «πρόκειται για μία διαλυτική κρίση η οποία υπάρχει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εδώ και αρκετό καιρό» και πως «επιβεβαιώνεται ότι βρίσκεται σε πορεία μετάλλαξης». «Ένα κόμμα που κάποτε έπαιζε κεντρικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα, που κάποτε εξέφραζε τον αριστερό κόσμο, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαρκή φθορά και απαξία», πρόσθεσε. Σημείωσε ότι «τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες δεν αφορούν τις αγωνίες των προοδευτικών πολιτών». Ανέφερε ειδικότερα ότι ‘οι αγρότες είναι στους δρόμους, τα Πανεπιστήμια βράζουν για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης, εμπορευματοποιείται η δημόσια υγεία και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει περιέλθει σε μία συνθήκη πλήρους απαξίας και εκφυλισμού». «Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που δεν παράγει πολιτική και δεν μπορεί να εκφράσει τις αγωνίες των πολιτών. Πρόκειται για αντιμαχόμενους μηχανισμούς, με έναν πρόεδρο που τον νοιάζει μόνο η επικοινωνία χωρίς κανένα πολιτικό περιεχόμενο», είπε.

Υπογράμμισε ότι «το κρίσιμο τώρα είναι να απεγκλωβιστούν κοινωνικές δυνάμεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, από μία κατάσταση η οποία διαρκώς εκφυλίζεται, και να ενισχύσουν τη Νέα Αριστερά, η οποία είναι μία ελπιδοφόρα προσπάθεια και παράγει πολιτική για τις αγωνίες των πολιτών και του προοδευτικού κόσμου». Απηύθυνε δε κάλεσμα σε όλους τους αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δουλέψουμε μαζί».

Σχετικά με τη στάση του Αλέξη Τσίπρα ανέφερε: «ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει τώρα τα δομικά προβλήματα τα οποία εμείς είχαμε έγκαιρα διαγνώσει ότι θα επισυμβούν. Ο ίδιος επέλεξε το καλοκαίρι να ανεχτεί την ευθεία εργαλειοποίησή του από τον κ. Κασσελάκη ο οποίος έβαλλε εναντίον μου. Το επέτρεψε, το ανέχτηκε και είναι κοινή πεποίθηση ότι με αυτόν τον τρόπο στήριξε τον κ. Κασσελάκη. Ο ίδιος κάνει τώρα μία όψιμη, ετεροχρονισμένη αναγνώριση, η οποία δεν αλλάζει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Για την ένταξη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στη Νέα Αριστερά τόνισε πως «ήταν μία πολύ ευχάριστη στιγμή. Είναι ένας νέος άνθρωπος και σοβαρός επιστήμονας. Η θέση του για τα πράγματα είναι ταυτόχρονα οραματική και ρεαλιστική. Είναι ένα πολιτικό ταλέντο».