Γεωργιάδης: «Ο Τσίπρας ηττήθηκε, ο Νίκος Παππάς τον καθάρισε σαν αυγό»

Γεωργιάδης: «Ο Τσίπρας ηττήθηκε, ο Νίκος Παππάς τον καθάρισε σαν αυγό»

«Ο Κασσελάκης έχει τελειώσει ως πολιτικός» - «Το ΠΑΣΟΚ είναι τραγωδία»

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα έγιναν στο συνέδριο του κόμματος, αλλά και για τα απογευματινά χειρουργεία, μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αυτό που έγινε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ξαναγίνει» ανέφερε ο κ. Γεωργίαδης τονίζοντας πως έγινε «το απόλυτο άδειασμα όλων σε όλους». Υποστήριξε δε, ότι «είναι θαύμα που μείναμε στο ευρώ με αυτούς τους παλαβούς, που κυβέρνησαν 5 χρόνια». Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ακόμη, ότι ο «Αλέξης Τσίπρας τελείωσε τον πολιτικό του βίο. Ηττήθηκε από τον Νίκο Παππά, όχι από τον Κασσελάκη».

«Είναι χαμένος σίγουρα ο Στέφανος Κασσελάκης, κερδισμένος είναι ο Νίκος Παππάς» ανέφερε χαρακτηριστικά λέγοντας πως ο Νίκος Παππάς είναι αυτός που κίνησε τα νήματα του συνεδρίου. «Έφαγε τα μούτρα του ο Τσίπρας, είπε "πρέπει να γίνουνε επαναληπτικές εκλογές", κατέβασε υποψήφια την Γεροβασίλη με υπαρχηγό τον Φλαμπουράρη και όχι μόνο χάσανε, δεν καταφέρανε καν να προκαλέσουν εκλογές. Μιλάμε για συντριβή» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «ο Τσίπρας έγινε ρεζίλι. Πρέπει να μπει σε αεροπλάνο, να φύγει».

Για τον Στέφανο Κασσελάκη ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε, ότι είναι σε δεινή θέση. «Εν ενεργεία πρόεδρος να μην καταφέρνει να κατεβάσει πρόταση; Έχει από πίσω του τον Νίκο Παππά, που ελέγχει τα νήματα. Καθάρισε τον Τσίπρα σαν αυγό» είπε. «Ο Κασσελάκης ως πολιτικός έχει τελειώσει. Αρχηγός που δεν μπορεί να περάσει ούτε την πρότασή του στο συνέδριο, δεν είναι αρχηγός» υπογράμμισε.

Σχετικά με την στάση που κράτησε ο Παύλος Πολάκης, ο υπουργός Υγείας σχολίασε, πως «δεν μπορούσε να πάει με την Γεροβασίλη», υποστηρίζοντας πως «είναι ο πιο ευνοημένος από τον Τσίπρα». «Ο Τσίπρας από την ταύτισή του με τον Πολάκη έχανε διαρκώς. Ο Τσίπρας του την χάριζε συνεχώς και πάει τώρα και τον μαχαιρώνει» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, λέγοντας πως «ο Πολάκης θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο από τον Τσίπρα».

Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ο μεγάλος αντίπαλος της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης είπε, ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι τραγωδία». «Το ΠΑΣΟΚ είναι ακλόνητο στις δημοσκοπήσεις, απλά πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ» λέγοντας πως αυτό που συμβαίνει στο κόμμα «είναι τραγωδία και για το ΠΑΣΟΚ και για τη χώρα». Επιτέθηκε δε στον πρόεδρο του κόμματος σχετικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια, λέγοντας ότι «έμεινα έκπληκτος από το όχι του Ανδρουλάκη». Παράλληλα, ανέφερε ότι ο κ. Ανδρουλάκης «παρέδωσε όλο το χώρο από την κεντροαριστερά μέχρι τη δεξιά στον Μητσοτάκη» και πρόσθεσε πως «υιοθέτησε όλη τη φρασεολογία του ΣΥΡΙΖΑ και της άκρας Αριστεράς σαν να μίλαγε το κόμμα του 2%».

Όσον αφορά τα απογευματινά χειρουργεία, δήλωσε ότι «η απόφαση βγαίνει τα επόμενα 24ωρα. Η ισχύς είναι από την δημοσιοποίηση της αποφάσεως. Τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία ξεκινάνε σε ένα με ενάμιση μήνα. Θα πάμε ανάποδα στη λίστα. Θα βρούμε αυτούς που έχουν τον μεγαλύτερο χρόνο αναμονής» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε πως περίπου 50.000 είναι σε αναμονή πάνω από ένα χρόνο.