Σε αναβρασμό ο ΣΥΡΙΖΑ – «Θα πάμε σε εκλογές, η ζημιά έχει γίνει και δεν φταίω εγώ» λέει ο Κασσελάκης

Σε αναβρασμό ο ΣΥΡΙΖΑ – «Θα πάμε σε εκλογές, η ζημιά έχει γίνει και δεν φταίω εγώ» λέει ο Κασσελάκης

«Δεν μπορώ να γίνω Ιφιγένεια» εξηγεί ο πρόεδρος

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είναι ο πρόεδρος του κόμματος  Στέφανος Κασσελάκης, όπως διαμήνυσε και ο ίδιος σε συνέδρους κατά τη διάρκεια του συνεδρίου το απόγευμα του Σαββάτου 24/2.

Σύμφωνα με βίντεο που ανάρτησε η εφημερίδα Αυγή στο Twitter ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε σε πηγαδάκι με συνέδρους που του ζήτησαν να μην πάει σε εκλογές, «όχι παιδιά, η ζημιά έχει γίνει και δεν φταίω εγώ για την ζημιά».

Σε τεντωμένο σχοινί ο ΣΥΡΙΖΑ

Το κόμμα κινείται σε τεντωμένο σχοινί και τα στελέχη να παρακολουθούν με αγωνία τις ραγδαίες εξελίξεις, έτσι όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά από την καταλυτική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και την απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη που ακολούθησε.

Ο πρόεδρος του κόμματος σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στα «Νέα Σαββατοκύριακο» δήλωσε βέβαιος ότι θα ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, ότι θα γίνει πρωθυπουργός και παράλληλα τόνισε ότι θα μείνει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο κόμμα μετά την ανάδειξη προέδρου στον νέο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

«Αφιέρωσα τον μισό χρόνο μου σε μέλη που είχαν διαφορετικά κίνητρα από την επιτυχία του κόμματος ανέφερε ακόμα ενώ πρόσθεσε ότι έτρεχα μαζί με τον Αλέξη πάνω – κάτω, όταν άλλοι τον είχαν εγκαταλείψει» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος σε όσους αποχώρησαν από το κόμμα, σχολίασε: «Εγώ δεν έδιωξα κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνοι αποφάσισαν να φύγουν από την πρώτη μέρα που εξελέγην πρόεδρος. Αλλά ποιοι είναι εκείνοι; Είναι μερικά στελέχη που είχαν συνηθίσει σε παλιές κομματικές δομές».

Ο Στέφανος Κασσελάκης εστίασε στον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των Ευρωεκλογών και είπε: «Εγώ θέλω να γίνει η μεγάλη ανατροπή. Κάνω κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα: Αντί να αποφασίσω εγώ το ψηφοδέλτιο, λέω στα μέλη και τους φίλους του κόμματος “αποφασίστε εσείς ποιοι θέλετε να είναι οι προοδευτικοί άνθρωποι που θα εκπροσωπήσουν το κόμμα”. Για όσους θεωρούν ότι οι αποφάσεις μου είναι αυταρχικές, το αντίθετο ισχύει».

Το ψήφισμα για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Όπως μετέδωσε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου η ΕΡΤ έχουν συγκεντρωθεί περίπου 100 υπογραφές στο ψήφισμα που συνέταξαν σύνεδροι και μέλη οργανώσεων μελών και με το οποίο ζητούν την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών.

Αυτό το οποίο τονίζεται στο ψήφισμα είναι η κούραση και η ταλαιπωρία που έχουν υποστεί τα μέλη το τελευταίο διάστημα από τις αλλεπάλληλες διαδικασίες και τις αποχωρήσεις.

«Θέλω καθαρές λύσεις, δεν θα γίνω Ιφιγένεια» απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης όταν τού ζήτησαν να υπογράψει το ψήφισμα.

Με το συγκεκριμένο ψήφισμα ο πρόεδρος και τα όργανα κάθε βαθμού ζητείται να έχουν την απόλυτη υποχρέωση να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές συντεταγμένα και οποιαδήποτε εσωστρεφής διαδικασία που θα πλήξει αυτή την πορεία δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί.

Αυτό που ουσιαστικά ζητούν είναι να μην γίνουν εκλογές μέχρι τις ευρωεκλογές και ειδικότερα η τετραπλή ψηφοφορία που είχε προγραμματιστεί έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η ανασυγκρότηση, που όπως λένε έχει ξεκινήσει με την εκλογή των νέων προέδρων και μετά, αφού θα υπάρχει ο χρόνος να γίνουν όλα οργανωμένα, αυτό το ψήφισμα ενδεχομένως τεθεί σε ψηφοφορία μαζί με ότι θα πρέπει να αποφανθούν οι σύνεδροι για το αν θα γίνουν εκλογές.