ΣΥΡΙΖΑ: Τα σενάρια για τις υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Τα σενάρια για τις υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος

Η Όλγα Γεροβασίλη συναντάται σήμερα στη Βουλή με τον Διονύση Τεμπονέρα

Ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε χθες στην ομιλία του το «γάντι», που έριξε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανακοινώνοντας ότι προσφεύγει στα μέλη και τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, για να «πάμε σε τετραπλές εκλογές, για πρόεδρο, Κεντρική Επιτροπή, Νομαρχιακές Επιτροπές και συντονιστές Οργανώσεων Μελών».

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, περιγράφοντας έναν πρώτο χρονικό ορίζοντα, ο οποίος όμως μένει να αποσαφηνιστεί, καθώς οι διαδικασίες για τοπικές και νομαρχιακές εκλογές, σύμφωνα με το καταστατικό, θα πρέπει να διεξαχθούν 15 μέρες μετά το πέρας του συνεδρίου. Σήμερα και ενώ οι ζυμώσεις συνεχίζονται, πιο πιθανή για τη διαδοχή στην κούρσα είναι μία υποψηφιότητα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, ίσως και η μοναδική, η οποία ακούει στο όνομα της αντιπροέδρου της Βουλής, Όλγας Γεροβασίλη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η κ. Γεροαβσίλη θα συναντηθεί εντός της ημέρας στη Βουλή με τον Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος μέχρι χθες εφέρετο ως πιθανός υποψήφιος, όπως και ο Σωκράτης Φάμμελος, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι «δεν ακολουθώ μια προσωπική διαδρομή και δεν έχουν για μένα σημασία οι προσωπικές επιλογές, αλλά οι συλλογικές».