Αντεπίθεση Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται επανίδρυση – Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε σε τετραπλές εκλογές στο κόμμα

Αντεπίθεση Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται επανίδρυση – Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε σε τετραπλές εκλογές στο κόμμα

«Μου ζητούν να λογοδοτήσω για τις δημοσκοπήσεις, όταν δεν λογοδότησαν αυτοί που πήγαν ένα κόμμα από το 32% στο 18%», είπε αφήνοντας αιχμές για τον Τσίπρα

Άνοιξε το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο με την ομιλία του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος μίλησε περίπου για μιάμιση ώρα.

Ο πρόεδρος του κόμματος έκανε τη δική του... αντεπίθεση στο φινάλε της ομιλίας του, όταν ξεκαθάρισε ότι δεν φοβάται κανέναν και είναι έτοιμος να πάει σε νέες εσωτερικές εκλογές: «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επισήμανε: «Όποιος νομίζει ότι μπορεί να αναστήσει ένα κόμμα που διασπάστηκε δύο φορές τους τελευταίους μήνες, ας έρθει να αναλάβει. Μου ζητούν να λογοδοτήσω για τις δημοσκοπήσεις, όταν δεν λογοδότησαν εκείνοι που πήγαν ένα κόμμα από το 32% στο 18%», είπε αφήνοντας αιχμές για τον Τσίπρα και όσα είπε νωρίτερα και μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί κριτήριο τις Ευρωκλογές:

«Εγώ πρόεδρος υπό προθεσμία δεν γίνομαι. Θα κριθώ σκληρά στις πρώτες εθνικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται επανίδρυση. Και χρειάζεται έναν πρόεδρο που δεν αμφισβητείται. Δεν με κρατάει κανείς. Είμαι εδώ, είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά και να ασχοληθούμε με τα μεγάλα να τελειώσουμε την δεξιά του Μητσοτάκη. Θα πάμε σε τετραπλές εκλογές, Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε».

Νωρίτερα είχε κάνει την εξής εισήγηση: «Εσείς είστε ο ΣΥΡΙΖΑ, ένας ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει, τα μέλη μας», είπε ξεκινώντας ο Στ. Κασσελάκης. «Σημαίνουμε την προοδευτική αντεπίθεση τώρα», πρόσθεσε, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Η πλειοψηφία του κόσμου ζει για να δουλεύει, οι ανισότητες διευρύνονται», έιπε. Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στον πόλεμο στη Γάζα, στην Ουκρανία αλλά και στις γεωπολιτικές ισορροπίες που βρίσκονται υπό διαμόρφωση.

Ισχυρίστηκε πως είναι ηθική υποχρέωσή του να πολεμήσει τον πραγματικό εχθρό της Ευρώπης. Ο στόχος, είπε, είναι να μείνει άθικτος ο ισχυρός πυρήνας του νεοφιλελευθερισμού.

«Η κρισιμότητα των Ευρωεκλογών είναι μεγάλη για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης», είπε, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «μπορεί οι Ευρωεκλογές να μην βγάζουν εθνική κυβέρνηση. Καθορίζουν όμως την ευρωπαϊκή διακυβέρνηση για τα επόμενα πέντε χρόνια, με άμεση επίδραση στις ζωές και την καθημερινότητά μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το μόνο ελληνικό κόμμα με ολοκληρωμένη, εναλλακτική ευρωπαϊκή στρατηγική».

Τόνισε επίσης πως «θα είμαστε ενωμένοι για την Ευρωβουλή».

Αναφερόμενος στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, ζήτησε την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Στη συνέχεια εξήγησε πως πρέπει να ενισχυθεί η ευρωπαική Αριστερά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, τονίζοντας τις οικονομικές ανισότητες και πως δεν υπάρχει κανένα success story.

Είπε πως η πραγματικότητα που ζουν οι πολίτες και αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι η χαμηλή παραγωγικότητα της οικονομίας, οι χαμηλοί μισθοί, η χαμηλή αγοραστική δύναμη, η στεγαστική κρίση, το υπέρογκο ιδιωτικό χρέος και η αποδυνάμωση του Κοινωνικού Κράτους.

Πρέπει να είμαστε μια σύγχρονη Αριστερά που θα λύσει τα προβλήματα του κόσμου, ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Το ιδιωτικό χρέος έχει εκτοξευθεί και πνίγει την κοινωνία», είπε και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τον αγροτικό κόσμο που δίνει αγώνα επιβίωσης και οι αγρότες ζητούν από την κυβέρνηση να κάνει δεκτές τις προτάσεις μας».

Ο κ. Κασσελάκης ισχυρίστηκε πως η κυβέρνσηη απαξιώνει εσκεμμένα το ΕΣΥ.

Σχετικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια ανέφερε πως «τα περιφερειακά πανεπιστήμια οδηγούνται σε μαρασμό και κλείσιμο».

«Όσα market pass και να δώσουν, ο λαός δεν ξεχνά», τόνισε και έπειτα έκανε ειδική αναφορά στα Τέμπη και πως δεν θα ξεχαστούν. «Καταγγέλλουμε την συγκάλυψη που επιχείρησε η κυβέρνηση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, καθώς και την απαράδεκτη απόφαση της για το άρον άρον κλείσιμο των εργασιών της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα επιμείνει μέχρι τέλους για την πλήρη διαλεύκανση του εγκλήματος των Τεμπών και την απόδοση δικαιοσύνης». «Οι Έλληνες αξίζουν καλύτερη μεταχείριση», είπε και πρόσθεσε πως αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει τέλος στην βουλευτική ασυλία».

Πέντε μήνες προσπαθούν να «δολοφονήσουν» τον χαρακτήρα μου, όπως έκαναν και με τον Αλέξη Τσίπρα, εξήγησε ο κ. Κασσελάκης.

«Το δικό μου όνειρο είναι ο δικός τους εφιάλτης», είπε μεταξύ άλλων και πως πρέπει τώρα να επενδύσουμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Θα αναβαθμίσουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, τονίζοντας ότι θα γίνουν προσλήψεις καθηγητών, ανάλογες του αριθμού αυτών που υπάρχουν στο εξωτερικό. «Στόχος να έρθουν στην Ελλάδα οι επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό».

Ο κ. Κασσελάκης μίλησε για το κόμμα: «Χρειαζόμαστε ένα κόμμα ανοιχτό, δημοκρατικό και σύγχρονο», είπε και τόνισε πως «πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας και να γίνουμε ένα κόμμα ελκυστικό».

«Μπήκα στον ΣΥΡΙΖΑ την δύσκολη ώρα για την ολική επαναφορά», τόνισε. «Κάποιοι δεν σεβάστηκαν τον Αλέξη Τσίπρα», πρόσθεσε.

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να ναρκοθετήσει τον δρόμο της μεγάλης αλλαγής», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Αν για κάτι μπορεί να κατηγορηθώ είναι πως βιάζομαι. Βιάζομαι να ηγηθώ σενός σύγχρονου κόμματος».

Οι μεσσίες έχουν τελειώσει είπε επίσης ο Στέφανος Κασσελάκης. «Δεν μπορώ μόνος, χρειάζεται δομή που να υπηρετεί τον άμεσο διάλογο. Θέλουμε ένα κόμμα που τα στελέχη του θα σέβονται τις συλλογικές αποφάσεις».

Ανέφερε πως δεν υπάρχει ομοψυχία στο κόμμα.