ΣΥΡΙΖΑ: Απολύθηκε από επιστημονικός συνεργάτης ο Τεμπονέρας – Ένα βήμα πριν την παραίτηση ο Γιώργος Βασιλειάδης

ΣΥΡΙΖΑ: Απολύθηκε από επιστημονικός συνεργάτης ο Τεμπονέρας – Ένα βήμα πριν την παραίτηση ο Γιώργος Βασιλειάδης

Το παρασκήνιο πίσω από την διακοπή της έμμισθης σχέσης του στελέχους από την Πάτρα και τι έφθασε στα όριά του τον αναπληρωτή γραμματέα του κόμματος

Μπορεί προ ημερών ο Στέφανος Κασσελάκης να παρέστη στην εκδήλωση, όπου μετείχε ο Διονύσης Τεμπονέρας, με θέμα «Ποιος μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη;» και να κάθισε να τον ακούσει, ωστόσο οι σχέσεις τους κάθε άλλο παρά αγαστές είναι το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Αυτό φάνηκε άλλωστε και στην ανοικτή σύγκρουση που υπήρξε μεταξύ τους στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Τρίτη, με το στέλεχος του κόμματος να δηλώνει στον πρόεδρο, πως «τα μέλη του κόμματος ποτέ δεν σου έδωσαν εξουσιοδότηση για τη μετάλλαξη του κόμματος για κάποια σοσιαλδημοκρατική ή φιλελεύθερη εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ». Τώρα γίνεται γνωστό, ότι λίγο πριν από τη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε την απόλυση του Διονύση Τεμπονέρα από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το παράδοξο είναι, πως το αίτημα για την απόλυση του κ. Τεμπονέρα από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη, έγινε με αφορμή τη συμμετοχή του στην παραπάνω εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Μανώλης Χριστοδουλάκης από το ΠΑΣΟΚ και η Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά. Τότε, άτομα από το περιβάλλον του κ. Κασσελάκη φέρεται να ζήτησαν τη διαγραφή του κ. Τεμπονέρα από το κόμμα. Και μπορεί να μην τον διέγραψαν, γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να πυροδοτούσε επιπλέον πολιτικές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου, αλλά τον απέλυσαν από επιστημονικό συνεργάτη. Αυτό που επί της ουσίας έγινε, ήταν να ζητήσει ο κ. Κασσελάκης από τον βουλευτή, Διονύση Καλαματιανό, να απολύσει τον κ. Τεμπονέρα από επιστημονικό του συνεργάτη, κάτι που έγινε δεκτό.

Ένα βήμα πριν την παραίτηση βρέθηκε ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ, ένα βήμα πριν την παραίτηση βρέθηκε την περασμένη Τρίτη ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Βασιλειάδης, όπως φέρεται να αποκάλυψε ο ίδιος σε μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. Από τη μια είχε επωμιστεί το βάρος της διεξαγωγής του συνεδρίου και από την άλλη βρισκόταν εν μέσω αντικρουόμενων «πυρών» μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και των υποστηρικτών του, αλλά και των σημαινόντων στελεχών του κόμματος που αντιτίθενται στον τρόπο που προεδρεύει ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός, πως όταν φέρεται να κλειδώθηκε η ψηφιακή πλατφόρμα του iSyriza, όπου οι εγγεγραμμένοι έμπαιναν να ψηφίσουν, για το εάν θέλουν να αλλάξει όνομα και έμβλημα το κόμμα, ο ίδιος ζήτησε να μάθει, τι ακριβώς έχει συμβεί, αλλά οι τεχνικοί σύμφωνα με πληροφορίες του απάντησαν, πως είχαν εντολή να μην τον ενημερώσουν. Ο κ. Βασιλειάδης αγανάκτησε με την κατάσταση που επικρατεί στην Κουμουνδούρου και ήταν έτοιμος να παραιτηθεί από τα καθήκοντα του αναπληρωτή γραμματέα, θεωρώντας ότι δεν μπορεί να υπόκειται σε bullying από οποιονδήποτε, είτε αυτοί είναι στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, είτε κρατούν τα ηλεκτρονικά κλειδιά της πλατφόρμας του κόμματος ή όσους μπορεί να δρουν εξ ονόματός του κ. Κασσελάκη.