Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Ένταση ανάμεσα στον Πολάκη και Γεωργιάδη για τις προσλήψεις στον Οργανισμό

Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Ένταση ανάμεσα στον Πολάκη και Γεωργιάδη για τις προσλήψεις στον Οργανισμό

«Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας» είπε στην κατάθεσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Για «καραμπινάτη υπόθεση απιστίας» και «όργιο ρουσφετολογίας» μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση 22 προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, που φέρονται να έλαβαν χώρα το διάστημα 2013-2014.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ο πολιτευτής της ΝΔ, Σταμάτης Πουλής, η σύζυγός του, η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ και ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε καταθέσει σε προηγούμενη δικάσιμο, παρακολούθησε την κατάθεση του Παύλου Πολάκη από τα μπροστινά έδρανα. Απαντώντας στους συνηγόρους των κατηγορουμένων, ότι είναι διαθέσιμος για όσο χρειαστεί, ο κ. Πολάκης είπε «εδώ είμαστε», με τον υπουργό Υγείας να ακούγεται να λέει «κι εγώ εδώ είμαι».

Μάλιστα, οι τόνοι ανέβηκαν, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε, αν μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ είναι μάρτυρας, να παρακολουθεί την κατάθεσή του. «Θέλετε να διευθύνετε και το δικαστήριο;» ήταν το σχόλιο του Άδωνι Γεωργιάδη. Η ένταση «χτύπησε κόκκινο», όταν ο Παύλος Πολάκης αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση που του είχε υποβληθεί ξανά, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να παρεμβαίνει λέγοντας «τι διαδικασία είναι αυτή;!». Η φράση του προκάλεσε την αντίδραση του δικηγόρου του Παύλου Πολάκη, Γιάννη Άπατσιδη, που βρισκόταν στο ακροατήριο και ήρθε σε αντιπαράθεση με άνθρωπο της φρουράς του υπουργού, ζητώντας την προστασία του εισαγγελέα της έδρας.

«Δεν το έχω ξαναδεί αυτό! Μάρτυρας να σηκώνει τηλέφωνο, ενώ καταθέτει; Κι εγώ έχω πολλές εργασίες. Παρακαλώ πολύ, υπολογίστε οτι έχω κι εγώ εργασίες! Λες και οι άλλοι δεν έχουμε εργασίες! Όλα έχουν κάποια όρια!» διαμαρτυρήθηκε ο Αδωνις Γεωργιαδης και το δικαστήριο διέκοψε για τις 13 Μαρτίου. Ο Παύλος Πολάκης, καταθέτοντας νωρίτερα, εξέφρασε τη θέση πως οι επίμαχες προσλήψεις ζημίωσαν το δημόσιο κατά περίπου 250.000 ευρώ. «Δεν υπήρξε καμία νόμιμη διαδικασία προκήρυξης» υποστήριξε, κάνοντας λόγο για «πλαστογραφημένες αποφάσεις του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Ο Παύλος Πολάκης αφού σημείωσε, πως ο υπουργός έχει δικαίωμα να πάρει συγκεκριμένους επιστημονικούς συνεργάτες και μετακλητούς με μισθό, αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες προσλήψεις, λέγοντας πως οι περισσότεροι προσλήφθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ, για να τοποθετηθούν τελικά στο γραφείο του κ. Γεωργιάδη. «Πιο λαϊκά βίσματα ή ρουσφέτια του, και οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Υπάρχουν χαρτιά που λένε ότι ορισμένοι δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους, όπως και δυο γιατροί που δεν προκύπτει, αν πάτησαν ποτέ στα νοσοκομεία, δηλαδή πρόκειται για αργομισθία» κατέθεσε ο κ. Πολάκης κάνοντας λόγο για ένα «από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας».

«Προφανώς οι υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν κινήθηκαν από μόνοι τους, αλλά με εντολή του πολιτικού τους προϊσταμένου. Αλλά γι’ αυτόν υπήρξε παραγραφή. Στη δική μας περίπτωση, δεν υπάρχει νόμιμη διαδικασία προκήρυξης, ποτέ δε δημοσιεύτηκε προκήρυξη, υπάρχουν πλαστογραφημένες αποφάσεις για προσλήψεις προσωπικού» κατέθεσε ο βουλευτής συμπληρώνοντας ότι «ήταν μετακλητοί του κ. Γεωργιάδη. Δεν δούλευαν για το δημόσιο σύστημα υγείας, μην τρελαθούμε τώρα… Από το γραφείο του κ. Γεωργιάδη πως έβαλαν τα στήθη τους απέναντι στην πανδημία; Αυτό είναι κλασικό βύσμα».

«Το επονομαζόμενο αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ επί πολλά χρόνια, ήδη από το 2000 λειτούργησε ως off-shore του Υπουργείου Υγείας. Λειτούργησε ως μηχανισμός διασπάθισης δημοσίου χρήματος» ανέφερε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος εξήγησε πως άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης, όταν έλαβε ένα χαρτί με 22 ονόματα το οποίο ανέφερε «δείτε τα αίσχη του Άδωνι». Ο μάρτυρας μίλησε για «διαχρονικά αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ, που είχε «εμπειρία σε αυτό, είχε το "know how". Έχει κάνει ρουσφέτια το ΚΕΕΛΠΝΟ. Να τα βάλεις στη σειρά και να φτάσεις Θεσσαλονίκη!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μαρία Ζαχαροπούλου