ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση ξεκαθαρίστικε ότι δεν τίθεται θέμα αναβολής του συνεδρίου

Για δεύτερη συνεχή ημέρα συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, απουσία του Στέφανου Κασσελάκη, με αφορμή το ερωτηματολόγιο που έθεσε ο πρόεδρος του κόμματος στα μέλη, μεταξύ των οποίων τίθεται και θέμα αλλαγής πολιτικής κατεύθυνσης, ονόματος και εμβλήματος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας θα ήθελαν να είναι ενώπιόν τους ο Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να ακούσουν, τι έχει να τους πει, σχετικά με την επιστολή που έστειλε χθες, την οποία χαρακτήρισαν προσβλητική, αλλά και παράλληλα τι έχει να αναφέρει σε σχέση με το ερωτηματολόγιο του Σαββάτου. Η Πολιτική Γραμματεία απαντώντας στην επιστολή Κασσελάκη, ανέφερε ότι «η ΠΓ καλεί τα μέλη του κόμματος από την κορυφή μέχρι τη βάση να δώσουν ενωμένα τους αγώνες που έρχονται. Στο συνέδριο του κόμματος. Σε αυτό τον αγώνα οι χίμαιρες και τα σενάρια συνωμοσιολογίας δεν πρέπει και ούτε αφορούν κανένα στο ΣΥΡΙΖΑ».

Στελέχη από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη εμφανίζονται καθησυχαστικά, ότι στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις, υποστηρίζοντας πως αυτό που ενόχλησε είναι περισσότερο το timing που το ερωτηματολόγιο δόθηκε προς τα μέλη. Ενδεικτική του κλίματος πάντως είναι η αντίδραση του Παύλου Πολάκη στην Πολιτική Γραμματεία, ο οποίος φέρεται να είπε προς τα μέλη του οργάνου πως «είμαι σε πολύ δύσκολή θέση, γιατί εγώ τον είχα στηρίξει». Ο Νίκος Παππάς, άσκησε επίσης κριτική, όπως και ο Γιώργος Τσίπρας. Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική λειτουργία από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη και μετά.

Η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι «δυστυχώς δεν είναι σήμερα εδώ ο πρόεδρος, για να του πω, ότι επιστρέφεται η επιστολή». Ο Νίκος Σκορίνης φέρεται να ρώτησε τα μέλη της Π.Γ. γιατί επιθυμούν τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής. Αυτό που προέκυψε από τη συζήτηση είναι πως θέλουν μέσω της Κ.Ε. να υπάρξει αποκατάσταση του τρόπου λειτουργίας του κόμματος. Αρκετά στελέχη τόνισαν και την ανάγκη λειτουργίας ενός Πολιτικού Κέντρου το οποίο, όπως και στο παρελθόν, θα χαράσσει μια ενιαία γραμμή. «Σύντροφοι κουράσαμε, δεν έχουμε άλλο περιθώριο αλληλοσπαραγμού. Πρέπει να αποτρέψουμε μια μείζονα εσωκομματική κρίση», ανέφερε, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η Ρένα Δούρου.

Θέμα αναβολής του συνεδρίου δεν φαίνεται να υπάρχει. Παρά το γεγονός πως μπήκε στο τραπέζι από μέλος της Πολιτικής Γραμματείας. Όλοι συμφώνησαν, όμως πως κάτι τέτοιο θα έχει διαλυτικές τάσεις για το κόμμα.