ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία με φόντο το ερωτηματολόγιο

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία με φόντο το ερωτηματολόγιο

Εν μέσω αντιδράσεων κορυφαίων στελεχών για την πρωτοβουλία του προέδρου του κόμματος

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου με τη δυνατότητα και τηλεδιάσκεψης.

Την έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας ζήτησαν νωρίτερα 17 από τα 21 μέλη του οργάνου, για να συζητήσουν το σοβαρό, όπως εξελίσσεται, θέμα του εσωτερικού δημοψηφίσματος που έχει θέσει ο κ. Κασσελάκης με τη μορφή ερωτηματολογίου. α 17 μέλη είναι οι: Παναγιώτα Μπελώνη Αράπη, Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ζωή Καρκούλια, Μαρία Κουβέλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Ραγκούσης, Πάνος Ρήγας, Νίκος Σκορίνης, Ελένη Συμεωνίδου, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Διονύσης Τεμπονέρας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Η Όλγα Γεροβασίλη ήταν η πρώτη η οποία είχε θέσει το θέμα, τονίζοντας μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας «πριν αυτό εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης» αναφέρει η κ. Γεροβασίλη. Από την πλευρά του ο Χρήστος Σπίρτζης χαρακτηρίζει το ερωτηματολόγιο απαράδεκτο. «Απαράδεκτο να βγάζει ερωτηματολόγιο. Δεν κάνουμε δημοσκοπήσεις. Όταν ο πρόεδρος του κόμματος δεν γνωρίζει κάτι δεν πάει καλά, αλλά όχι στην κατεύθυνση του ερωτηματολογίου. Επιδιώκει να βγάλει από πάνω την ευθύνη για το οργανωτικό χάος και την κατάρρευση. Πρέπει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα» υπογραμμίζει.

Με αιχμηρό τρόπο απάντησε στην Όλγα Γεροβασίλη η γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη. «Ας μην εμποδίζουμε τη συζήτηση να μπει στην ουσία. Δεν υπάρχουν βλάσφημα ερωτήματα που εξαιρούνται. Δεν απομένει άλλος χώρος για διαδικαστικές ενστάσεις ούτε χωράνε στην κρίσιμη στιγμή φιλοδοξίες αρχηγίσκων» αναφέρει στην ιστοσελίδα avgi.gr. «Η εμφάνιση ενός ερωτηματολόγιο για ταυτοτικά ζητήματα που αποτελούν θέματα συνεδρίου χωρίς να γνωρίζω ως μέλος της Π.Γ την ανάγκη και σκοπιμότητα, αυτοβούλως από τον πρόεδρο, δεν συμβάλλει στην συλλογική μάχη που έχουμε να δώσουμε» λέει το μέλος της Π.Γ. του κόμματος, Πάνος Ρήγας.

«Το κόμμα πρέπει να επανιδρυθεί και ο Πρόεδρος σ. Στέφανος Κασσελάκης δικαιούται να προσκαλεί τα Μέλη να συμμετάσχουν ουσιαστικά σε αυτήν την πορεία και μέσω #iSYRIZA» λέει η βουλευτής του κόμματος Νίνα Κασιμάτη. Εν τω μεταξύ, ο Στέφανος Κασσελάκης από το Λονδίνο όπου βρίσκεται, μίλησε σε εκδήλωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Ηνωμένου Βασιλείου.