Επιμένει για κομματική πειθαρχία στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ο Κασσελάκης – Αποχώρησε έξαλλος ο Φλαμπουράρης

Επιμένει για κομματική πειθαρχία στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ο Κασσελάκης – Αποχώρησε έξαλλος ο Φλαμπουράρης

'Ενταση στην τηλεσυνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Ένταση προκλήθηκε τηλεσυνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Τετάρτης. Ο Στέφανος Κασσελάκης που βρίσκεται εκτός Ελλάδας συνδέθηκε για λίγο με τα στελέχη του οργάνου ώστε να κάνει τις προτάσεις του και όσα είπε για τον γάμο των ομόφυλων δεν άρεσαν.

Το θέμα με τα ομόφυλα ζευγάρια, ανακίνησε ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο να απαντήσει «Τι θα γίνει αύριο σε περίπτωση που κάποιος βουλευτής είτε απέχει είτε καταψηφίσει».

Παίρνοντας τον λόγο, ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε πως «θα υπάρξουν συνέπειες», χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιες θα είναι αυτές. Σε κάθε περίπτωση ακόμα και αν δεν υπάρξουν διαγραφές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, η απειλή στρέφεται ευθέως κατά όσων έχουν θέσεις ευθύνης στην ΚΟ, όπως ο Παύλος Πολάκης που έχει δηλώσει τη δυσκολία του να μιλήσει για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στα «ορεινά».

Νέες διαφωνίες

Η ένταση όμως δεν σταμάτησε εκεί. Η κουβέντα για τα διαδικαστικά ενόψει του έκτακτου συνεδρίου αναμενόταν να προκαλέσει αντιδράσεις, όπως και συνέβη.

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη νέων Νομαρχιακών Οργανώσεων και Οργανώσεων Μελών, με τον Στέφανο Κασσελάκη να εισηγείται την αναβολή -τρεις μέρες πριν την πραγματοποίησή τους– και τα μέλη του οργάνου να υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα έδινε πολύ κακή εικόνα για το κόμμα».

Κάπου εκεί ο Στέφανος Κασσελάκης επανέφερε στο τραπέζι την απειλή του δημοψηφίσματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι η πρότασή μου και εάν δεν σας αρέσει θα πάω στη βάση με δημοψήφισμα».

Η φράση αυτή προκάλεσε την «έκρηξη» αρκετών μελών της Πολιτικής Γραμματείας, τρία εξ αυτών επέλεξαν να αποσυνδεθούν από την τηλεσυνεδρίαση. Πρόκειται για τον Αλέκο Φλαμπουράρη, την Κατερίνα Νοτοπούλου αλλά και τη Ζωή Καρκούλια, με τον πρώτο να χαρακτηρίζει «αυταρχικά» τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και να τονίζει ότι η αξιοπρέπειά του δεν του επιτρέπει να παραμείνει στη συνεδρίαση.