Μητσοτάκης: Μονόδρομος λόγω κλιματικής κρίσης η επένδυση σε σύγχρονες δομές της Πολιτικής Προστασίας

Μητσοτάκης: Μονόδρομος λόγω κλιματικής κρίσης η επένδυση σε σύγχρονες δομές της Πολιτικής Προστασίας

Ο πρωθυπουργός στην τελετή ονοματοδοσίας δυο νέων πλοίων του Πυροσβεστικού Σώματος

«Με χαρά και συγκίνηση παραβρίσκομαι εδώ, στην τελετή ονοματοδοσίας των δυο νέων υπερσύγχρονων σκαφών του Πυροσβεστικού Σώματος», είπε στον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Πειραιά.

Τόνισε ακόμα ότι «η ελληνική πολιτεία καταβάλλει προσπάθεια να εκσυγχρονίσει τις δομές της Πολιτικής Προστασίας. Η κλιματική κρίση καθιστά την επένδυση αυτή μονόδρομο. Το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ σχεδιάζεται και εκτελείται με γρήγορους ρυθμούς με πάνω από 1,2 δισ. σε χρηματοδότηση».

«Και τα δυο σκάφη χρηματοδοτήθηκαν από άλλο πρόγραμμα 2014-2020 και καταφέραμε και σώσαμε τους πόρους αυτούς, έτσι ώστε τα σκάφη αυτά να διατίθενται όχι μόνο στο Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά και σε άλλους κλάδους».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ακόμα ότι «τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος. Είναι σήμερα μια συγκινητική στιγμή, καθώς αποφασίσαμε να δώσουμε ονόματα 2 στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος. Ευχαριστώ τους γονείς του Αριστείδη που βρίσκονται σήμερα μαζί μας και το ελάχιστο είναι να μην τους ξεχνάμε».

Και κατέληξε: «Η δουλειά της πρόληψης διεξάγεται όλο το χειμώνα για την αντιπυρική περίοδο και είμαι πεπεισμένος ότι και φέτος το ΠΣ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».