Φλωρίδης για τον φάκελο-βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης: «Το κενό ασφαλείας είναι αρκετά σοβαρό»

Φλωρίδης για τον φάκελο-βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης: «Το κενό ασφαλείας είναι αρκετά σοβαρό»

«Υπάρχει μια πύλη που δεν έχει μηχάνημα ελέγχου»

Για το, όπως τόνισε, σοβαρό κενό ασφαλείας, που υπάρχει στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, το οποίο και διαπιστώθηκε μετά την αποστολή εκρηκτικού μηχανισμού σε επιστολήπου έφτασε μέχρι το γραφείο προέδρου Εφετών, μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης«Η αστυνομία αξιολογεί ξανά όλο το σύστημα ασφαλείας για το κτίριο» αποκάλυψε.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης (13/1) στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος» ο Γιώργος Φλωρίδης είπε: «Προφανώς έχουμε σοβαρό κενό ασφάλειας στο δικαστήριο, γιατί το να φτάσει ένας τέτοιος μηχανισμός στο γραφείο της προέδρου των Εφετών και από εκεί στο γραφείο μιας άλλης προέδρου δείχνει πως προφανώς κάτι δε λειτουργεί καλά στους ελέγχους».

«Η αστυνομία αξιολογεί ξανά όλο το σύστημα ασφαλείας του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, το οποίο και πριν λίγα χρόνια είχε υποστεί μεγάλη βομβιστική επίθεση» επισήμανε.

«Δεν αποκλείεται ο φάκελος να πήγε απευθείας στο γραφείο. Υπάρχει μια πύλη που δεν έχει μηχάνημα ελέγχου. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως ό,τι περνάει από κει δεν πρέπει να πάει στο μηχάνημα» δήλωσε ο υπουργός.