Απάντηση Γαβρήλου σε Μαρινάκη: «Περίπου το 50% των νέων θέσεων εργασίας αφορούσαν μορφές απασχόλησης με 300-400 ευρώ»

Απάντηση Γαβρήλου σε Μαρινάκη: «Περίπου το 50% των νέων θέσεων εργασίας αφορούσαν μορφές απασχόλησης με 300-400 ευρώ»

Ο τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε κριτική στα λεγόμενα του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα στατιστικά στοιχεία του 2023

«Η ΝΔ προσπαθεί να κάνει πολιτική με θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης ή και εκ περιτροπής εργασίας, με μισθούς ψίχουλα, με ενοικιαζόμενους υπαλλήλους, με εργολαβικούς εργάτες, με ανθρώπους να δουλεύουν 24/7 και με απανωτές νομοθετικές αλλαγές που ακυρώνουν τα εργασιακά δικαιώματα και αφήνουν ανοχύρωτο τους εργαζόμενους, ιδίως τους νέους, σε κάθε καπρίτσιο των εργοδοτών».

Αυτό τονίζει ο τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιώργος Γαβρήλος, απαντώντας στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο δείκτης ανεργίας για τον Δεκέμβριο του 2023, έπεσε στο 9,2%- έναντι 11,7% τον Δεκέμβριο του 2022. Ο κ. Γαβρήλος σχολιάζει ότι «μάλλον θα "χάλαγε" το success story της κυβέρνησης για τα εργασιακά, αν ο κ. εκπρόσωπος συνόδευε τις ανακοινώσεις του με το γεγονός ότι το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία από την ΕΡΓΑΝΗ, περίπου το 50% των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν, αφορούσαν σε ελαστικές μορφές απασχόλησης, με μισθούς από 300-400 ευρώ τον μήνα».

Αναφέρει ότι «κάθε υπόσχεση περί αυξήσεων των μισθών, όπως επανέλαβε πάλι σήμερα ο κ. Μαρινάκης, φαντάζει κοροϊδία για το σύνολο της κοινωνίας, αφού όλοι πια γνωρίζουν πως έχουν απέναντί τους μια κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την αισχροκέρδεια. Μια κυβέρνηση που φέρει στο σύνολό της την ευθύνη για την φτωχοποίηση των εργαζομένων και για την εκτίναξη του κόστους ζωής».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «ο κόσμος της Εργασίας χρειάζεται σταθερό πλαίσιο προστασίας, ενώ όσοι βρίσκονται στο φάσμα της ανεργίας χρειάζονται μόνιμες, σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές, ώστε να μπορούν να ζήσουν τους εαυτούς και τις οικογένειές τους». Τονίζει ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτές είναι «οι πραγματικές προϋποθέσεις ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας που θα γίνουν πραγματικότητα με μιαν άλλη κυβέρνηση, σταθερά προσανατολισμένη στην υπεράσπιση των ασθενέστερων στρωμάτων, των νέων, των ανέργων, των γυναικών και των συνταξιούχων».