Κασσελάκης: Το αναπτυξιακό συνέδριο είναι το πρώτο βήμα σ’ ένα μακρόπνοο και εμπεριστατωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: Το αναπτυξιακό συνέδριο είναι το πρώτο βήμα σ’ ένα μακρόπνοο και εμπεριστατωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

«Εμείς είμαστε εδώ να σας ακούσουμε», είπε ο πρόεδρος του κόμματος από την Κοζάνη

Ξεκίνησε το πρώτο από τα περιφερειακά συνέδρια που έχει δρομολογήσει ο τομέα του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας και μάλιστα με χαιρετισμό του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, Το σημερινό γίνεται στην Κοζάνη, στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού.

Ο κ. Κασσελάκης στον χαιρετισμό του χαρακτήρισε το Αναπτυξιακό Συνέδριο ως το πρώτο βήμα σε ένα μακρόπνοο και εμπεριστατωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ., το οποίο θα περιλαμβάνει ισομερείς ευκαιρίες για όλους, όπως είπε. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο εθνικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το ελληνικό όνειρο, το οποίο βασίζεται σε μια ισχυρή εξωτερική πολιτική και άμυνα, σε μια σύγχρονη κοινωνία, σ’ ένα αποδοτικό κράτος από την αρχή.

Παράλληλα, τόνισε: «Θέλουμε να υπηρετήσουμε με όλη μας την ψυχή, με καθαρά χέρια αυτή τη χώρα και να δημιουργήσουμε αυτό το οποίο λέω, ένα εθνικό σχέδιο για το ελληνικό όνειρο.

Έχει έρθει η στιγμή που ένα παιδί που γεννιέται σε αυτόν εδώ τον τόπο πρέπει να μπορεί να μεγαλώσει εδώ, να διαπρέψει εδώ, να αισθανθεί ισότιμος συμπολίτης εδώ και να μην γίνει ούτε απόδημος στο εξωτερικό, ούτε εγχώριος απόδημος μέσα στην Ελλάδα. Και όλοι μας εδώ έχουμε ευθύνη σε αυτό και είμαστε εδώ με τους βουλευτές μας και τοπικούς και θεματικούς, οι οποίοι είναι στη διάθεσή σας να τους αξιοποιήσετε.

Διότι το εθνικό σχέδιο, το ελληνικό όνειρο, βασίζεται σε μια ισχυρή εξωτερική πολιτική και άμυνα, σε μια σύγχρονη κοινωνία.

Σ ένα αποδοτικό κράτος από την αρχή. Με ανάπτυξη και εξέλιξη για όλους. Και αυτά δεν είναι ιδέες που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη και σε ρομπότ, είναι απλά πράγματα που έχουν δουλέψει, έχουν δουλέψει στο παρελθόν και στην Ελλάδα, έχουν δουλέψει και σε άλλες χώρες. Το θέμα είναι ποιος θέλει να ακούσει και να τα κάνει πραγματικότητα.

Εμείς είμαστε εδώ να σας ακούσουμε. Θα τα αξιολογήσουμε, θα τα προτεραιοποίησουμε και με τη στήριξή σας θα γίνουν πραγματικότητα».

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη και δημάρχους της Δ. Μακεδονίας

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη, τον δήμαρχο Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη και δημάρχους από τους τέσσερις νομούς της περιοχής είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, στη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού Κοζάνης, λίγη ώρα πριν ξεκινήσουν οι εργασίες του πρώτου περιφερειακολυ συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο το μοντέλο μια πόλη μια χώρα», είπε ο κ. Κασσελάκης στην αρχή της συνάντησης και σημείωσε ότι τον ενδιαφέρει να ακούσει τις προτάσεις τους, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.