Δημοσκόπηση STAR: Προβάδισμα 20,3% της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου

Δημοσκόπηση STAR: Προβάδισμα 20,3% της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου

Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι Υπουργοί

Μεγάλο προβάδισμα 20,3 μονάδων έχει η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, στη δημοσκόπηση της GPO για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία έχει και συγκεντρώνει ποσοστό 32,5%. Ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ 12,2%, ΣΥΡΙΖΑ 11,1%, ΚΚΕ 8%, ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 2,1%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 6,1%, ΝΙΚΗ 3%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2,2%.

Στο ερώτημα «ποιο κόμμα είναι πιθανό να ψηφίσετε στις Ευρωεκλογές;», Νέα Δημοκρατία απαντά το 30,2%, ΠΑΣΟΚ 11,1%, ΣΥΡΙΖΑ 10,9%, ΚΚΕ 7,5%, ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 1,7%, ΕΕΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5,6%, ΝΙΚΗ 2,6%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2% και ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2,3%.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Δημήτρης Νατσιός και ο Βασίλης Στίγκας.

Στη δημοφιλία των Υπουργών προηγείται με 69,2% θετικές γνώμες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και ακολουθούν Κυριάκος Πιερρακάκης (56,8%), Όλγα Κεφαλογιάννη (56,5%) Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (50,8%) και ο Π. Μαρινάκης (46,0%).

Το 41,7% των πολιτών κρίνει θετικά και μάλλον θετικά το έργο της κυβέρνησης, ενώ το 57,6% το κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά.

Διχασμένοι οι πολίτες για τα ομόφυλα ζευγάρια

Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών στη δημοσκόπηση της GPO για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Συγκεκριμένα το 49,1% τάσσεται υπέρ ή μάλλον υπέρ του γάμου ομόφυλων ζευγαριών και το 48,3% κατά ή μάλλον κατά.

Αρνητική κατά μεγάλη πλειοψηφία είναι όμως η στάση των πολιτών στη δημοσκόπηση για το ζήτημα της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλά ζευγάρια, καθώς το 69,7% τάσσεται κατά ή μάλλον κατά, με το 28,2% να είναι υπέρ ή μάλλον υπέρ.

Αρνητική σε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό είναι η πλειοψηφία στις απαντήσεις στο ερώτημα «αν είστε υπέρ ή κατά στο να μπορούν τα ομόφυλα ζευγάρια να αποκτούν παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας». To 78,7% απαντά συγκεκριμένα ότι είναι κατά ή μάλλον κατά, ενώ το 18,3% είναι υπέρ ή μάλλον υπέρ.

Στην πρόταση της Eκκλησίας για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, το 60,9% τάσσεται «κατά» και «μάλλον κατά», ενώ το 61,5% θεωρεί ότι το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα στοιχίσει εκλογικά στην κυβέρνηση.