Δημοσκόπηση Opinion Poll: Κυριαρχία ΝΔ και Μητσοτάκη – Παραμένει τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Κυριαρχία ΝΔ και Μητσοτάκη – Παραμένει τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα για μη Κρατικά Πανεπιστήμια και γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Το άνετο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας που καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνει η έρευνα της Opinion Poll, για το thetoc, με το κυβερνών κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να συγκεντρώνει ποσοστό 39,1% στην εκτίμηση ψήφου έναντι 14,4% του δεύτερου ΠΑΣΟΚ και 13,2% του τρίτου ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν ΚΚΕ με 8,6%, Ελληνική Λύση με 6,7%, Πλεύση Ελευθαρίας με 3,4%, Νέα Αριστερά με 3,1%, Νίκη με 3% ενώ εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν ΜεΡΑ25 με 2% και Σπαρτιάτες με 1,8%.

Συντριπτικό είναι το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 42,2% με κανέναν άλλο πολιτικό αρχηγό να μην συγκεντρώνει διψήφιο ποσοστό. Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι στο 7,8%, ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι στο 7,1% και ακολουθούν Δημήτρης Κουτσούμπας με 4,3%, Κυριάκος Βελόπουλος με 3,1%, Ζωή Κωνσταντοπούλου με 2,5%, Δημήτρης Νατσιός με 1,5%, Αλέξης Χαρίτσης με 1,2% και Βασίλης Στίγκας με 0,2%. Κανένας απαντά το 26,7% των ερωτηθέντων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:

Το 57,1% δηλώνουν θετικοί στην ίδρυση μη Κρατικών Πανεπιστημίων, έναντι 38% που εμφανίζονται αρνητικοί. Τα μεγαλύτερα ποσοστά θετικών απόψεων τα συναντάμε στους ψηφοφόρους της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ με 77,2% και 58.5% αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, το 53,3% πιστεύει ότι η λειτουργία των μη Κρατικών Πανεπιστημίων θα επιδράσει θετικά στην βελτίωση λειτουργίας των Δημόσιων Α.Ε.Ι λόγω του ανταγωνισμού που θα υπάρχει.

Το 56,6% συμφωνούν με την κυβερνητική πρωτοβουλία για την θέσπιση της Επιστολικής ψήφου, ενώ αρνητικοί είναι το 29,9%.

 

Το 46,7% τάσσεται υπέρ του γάμου ομοφύλων έναντι ενός 50,4% που διαφωνεί. Η άποψη αυτή είναι πλειοψηφική στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ , του Κ.Κ.Ε και της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Σε όλα τα άλλα κόμματα η άποψη για τον γάμο των ομοφυλόφιλων είναι μειοψηφική, με την μόνη διαφοροποίηση να έχει να κάνει με τα ποσοστά όσων συμφωνούν και όσων διαφωνούν.

Ακόμα μεγαλύτερες διαφωνίες εκφράζουν οι ψηφοφόροι με την τεκνοθεσία, αφού το 71,9% διαφωνεί, ενώ συμφωνεί το 24,8%. Πλην ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα κομματικά ακροατήρια οι ψηφοφόροι εκφράζονται αρνητικά για την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών με μικρότερη ή μεγαλύτερη διαφορά.