Αυγέρη: Η κοροϊδία είναι βασικό εργαλείο του πρωθυπουργού και των υπουργών του

Αυγέρη: Η κοροϊδία είναι βασικό εργαλείο του πρωθυπουργού και των υπουργών του

«Η κυβίστηση, χαρακτηριστικό του Άδωνι Γεωργιάδη»

Για το μεταναστευτικό, τις συνταγματικές «αλχημείες» της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, καθώς και τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δώρα Αυγέρη, σε συνέντευξη της στο Action24, κατηγορώντας την κυβέρνηση και υπουργούς της ότι «η κοροϊδία είναι βασικό εργαλείο» τους.

Σχετικά με την ψήφιση της τροπολογίας για τους μετανάστες, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «συναινεί σε οτιδήποτε βοηθά στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο της χώρας, σε οτιδήποτε σέβεται και προστατεύει τα δικαιώματα του εργαζόμενου, κατοχυρώνει τη νόμιμη εργασία, διαμονή και παραμονή ενός μετανάστη στην Ελλάδα και μάλιστα με το δικαίωμα της οικογενειακής συνένωσης». Σχολίασε, ωστόσο, ότι «πρόκειται για μια ακόμα κοροϊδία του Κ. Μητσοτάκη απέναντι στον ελληνικό λαό, που άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα κάνει».

Με αφορμή τις αναρτήσεις υπουργού του Πακιστάν για τη συνάντησή του με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ανέφερε ότι «ο Άδωνις Γεωργιάδης ψεύδεται και κοροϊδεύει στα μούτρα τον ελληνικό λαό», χαρακτηρίζοντάς τον ως «άνθρωπο της κυβίστησης», τόσο για το μεταναστευτικό όσο και για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Είπε ότι ο κ. Γεωργιάδης, στην πρώτη ανάρτηση του στο «Χ», αναφερόταν σε έναν αριθμό 500.000 ανθρώπων από το Πακιστάν, εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα και στην προοπτική υπογραφής ενός μνημονίου με την Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι «στην ουσία, με τη δεύτερη ανάρτησή του ο υπουργός του Πακιστάν δεν ήρθε να ανακαλέσει και να πει κάτι διαφορετικό, ούτε ως προς τον αριθμό των εργατών ούτε ως προς τις συνομιλίες των δυο χωρών…». «Είναι ξεκάθαρο ποιος λέει την αλήθεια και περιμένουμε βασικά την αντίδραση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τον κ. Μητσοτάκη» επισήμανε η κ. Αυγέρη. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκάθαρη θέση «σε σχέση με αυτό που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες και αφορά στην τροπολογία για την νομιμοποίηση», «έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης μας ως αξιωματική αντιπολίτευση, ακριβώς γιατί η χώρα μας έχει ανάγκη αυτά τα εργατικά χέρια». «Προφανέστατα, αυτό δεν το αντιλαμβάνονται κάποιοι ως ανάγκη στη ΝΔ, ίσως να το αντιλαμβάνεται ως ανάγκη ο κ. Μητσοτάκης, αλλά φοβάται την ακροδεξιά του» σχολίασε, υποστηρίζοντας ότι «φοβήθηκε και τον κ. Σαμαρά, τον οποίο τον κράτησε στην κοινοβουλευτική του ομάδα παρότι ψήφισε “όχι” σε αυτή την τροπολογία».

«Η κοροϊδία είναι βασικό εργαλείο αυτής της κυβέρνησης του πρωθυπουργού και των υπουργών της» είπε, αναφέροντας ειδικότερα ότι «προεκλογικά, ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι δεν θα φορολογήσει τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους και έφερε τα τεκμήρια». «Προεκλογικά, θυμόσαστε τι έλεγε, επενδύοντας στην πατριδοκαπηλία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ότι θα την καταργήσει. Μιλούσε για το τι θα κάνει με τους μετανάστες. Είδατε τι έκανε» σχολίασε.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για επιλογή εμπορευματοποίησης της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. «Ξεκάθαρο το “όχι” μας» απάντησε η Δώρα Αυγέρη σχετικά με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Τόνισε ότι «θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο το δημόσιο πανεπιστήμιο και πολύ πιο αποδοτικό εάν υπήρχαν περισσότεροι πόροι και προσωπικό», όμως «το δημόσιο πανεπιστήμιο υποβαθμίζεται συνειδητά από αυτή την κυβέρνηση, η οποία έρχεται τώρα να μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις, κρυβόμενη πίσω από τον τίτλο μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ». Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να παρακάμψει το άρθρο 16 μέσω διάταξης του άρθρου 28. «Δεν υπήρξε καμία κυβέρνηση και κανένας πρωθυπουργός που να δείχνουν τόση ασέβεια απέναντι σε αυτό που προβλέπει το Σύνταγμα, ο υπέρτατος νόμος του κράτους» ανέφερε.

Σχετικά με τη δέσμευση του πρωθυπουργού να φέρει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τον κατηγόρησε ότι «χρησιμοποιεί το νομοσχέδιο απλά για τη δημιουργία εντυπώσεων». «Λέμε “ναι” στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά δεν είμαστε υπέρ της εργαλειοποίησης της συζήτησης. Να την αφήνει ως μια ανοιχτή συζήτηση για να πολώνεται το κλίμα και να δημιουργούνται εντάσεις και αντιδράσεις. Δεν χρειάζεται αυτό. Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης, να φέρει τώρα τον γάμο και να μετρηθεί στην κοινοβουλευτική του ομάδα» τόνισε. Σε σχετική ερώτηση υποστήριξε ότι «δύσκολη θα είναι η κόντρα του πρωθυπουργού με την κοινοβουλευτική του ομάδα και την ακροδεξιά του» και πως η «η εκκλησία δεν ψηφίζει στη Βουλή, δεν έχει ψήφο ο σεβασμιότατος Συμεών».

Η κ. Αυγέρη ανέφερε ότι «ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας μάς έχει συνηθίσει σε πιο κατευναστικό λόγο». «Σέβομαι τη διαφορετική άποψη αυτών που σέβονται τη διαφορετική άποψη και τη διαφορετικότητα. Ο Μητροπολίτης Συμεών, με τον οποίο μας συνδέει πνευματική σχέση (τέλεσε την εξόδιο ακολουθία του πατέρα μου), πιστεύω ότι σέβεται τη διαφορετικότητα» είπε.