Αυγέρη: «Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται πράγματι για την ασφάλεια των πολιτών αλλά για την επικοινωνία»

Αυγέρη: «Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται πράγματι για την ασφάλεια των πολιτών αλλά για την επικοινωνία»

«Πόσες φορές βγήκε ο κ. Μητσοτάκης μετά από συσκέψεις, για να μας πει ότι "θα βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο" και στην ουσία δεν κάνει τίποτα;»

Για την επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος της οπαδικής βίας από πλευράς της κυβέρνησης, αλλά και για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τις προτεραιότητες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δώρα Αυγέρη, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 102 FM της Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά την οπαδική βία και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, σημείωσε ότι «τα ζητήματα της ασφάλειας υποτίθεται ότι ήταν προνομιακό πεδίο για τη Νέα Δημοκρατία, αποδεικνύεται όμως στην πράξη, ότι αυτό είναι μόνο για την επικοινωνία, για τα μάτια του κόσμου». «Πόσες φορές έπειτα από συγκλονιστικά τραγικά γεγονότα δολοφονιών νέων ανθρώπων, πριν από δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη ή τον περασμένο Αύγουστο στη Νέα Φιλαδέλφεια, βγήκε ο κ. Μητσοτάκης μετά από συσκέψεις, για να μας πει ότι "θα βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο" και στην ουσία δεν κάνει τίποτα; Γιατί δεν θέλει και δεν μπορεί να κάνει», τόνισε η Δώρα Αυγέρη.

«Με την απόφαση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών τιμωρείται συνολικά το άθλημα, η αγάπη που έχει ένας φίλαθλος για το ποδόσφαιρο. Το βασικό ερώτημα όμως είναι τι θα έχει γίνει μετά την παρέλευση των δύο μηνών, στη διάρκεια των οποίων οι αγώνες θα διεξάγονται χωρίς φιλάθλους στο γήπεδο; Θα έχει αρχίσει να λειτουργεί το μέτρο για τις κάμερες ή για το ταυτοποιημένο εισιτήριο; Θα έχει καταπολεμηθεί η βία; Θα έχει τελειώσει η κυβέρνηση με τη «μαφία» του ποδοσφαίρου; Σε αυτά δεν απαντά η κυβέρνηση», υπογράμμισε.

«Πέρα από τους κοινωνικούς όρους που γεννούν τη βία, πρέπει να δούμε τι συμβαίνει και με το ποδόσφαιρο. Η οπαδική βία δεν είναι μόνο μέσα στο γήπεδο, είναι και έξω. Η κυβέρνηση δεν μας απαντά για το πώς λειτουργούν οι ιδιοκτήτες ΠΑΕ, για τη σχέση τους με τον επιχειρηματικό και το μιντιακό χώρο. Για το πώς "φτιάχνονται" οι οπαδικοί στρατοί και από ποιους. Αυτή είναι μια πολιτική συζήτηση που πρέπει να την κάνουμε», επισήμανε η Δώρα Αυγέρη.

Σε ερώτηση για το πόσο «ισχυρή» είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με βάση την εικόνα των δημοσκοπήσεων, σχολίασε: «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι πανίσχυροι και φαίνεται αυτό στα ποιοτικά στοιχεία όλων των μετρήσεων». «Αρκεί να δούμε τις πολύ κακές επιδόσεις της κυβέρνησης στη φτώχεια, τον πληθωρισμό, την ακρίβεια, τη στεγαστική κρίση, ακόμα και στα ζητήματα της ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής. Η εικόνα της μονοκρατορίας του κ. Μητσοτάκη έχει θρυμματιστεί, μετά κι από το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών», σημείωσε η Δώρα Αυγέρη.

«Σε αυτήν την εξέλιξη, ήταν σημαντική η συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αλλά και προσωπικά του ίδιου του προέδρου του, του Στέφανου Κασσελάκη. Με αυτό το «παρών» που δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη βραδιά των αυτοδιοικητικών εκλογών, βάζοντας πλάτη σε όλα τα προοδευτικά ψηφοδέλτια, ακριβώς για να σταλεί ένα μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και αυτό το μήνυμα εστάλη», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το πώς αντιμετωπίζει τη σημερινή συγκυρία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και για το ποιες είναι οι πολιτικές του προτεραιότητες, τόνισε: «δεν μπορείς να περιμένεις από μία κυβέρνηση νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, όπως είναι αυτή του κ. Μητσοτάκη, να απαντήσει στα προβλήματα της κοινωνίας, επειδή ακριβώς αυτή τα δημιουργεί με την πολιτική της». «Από την πλευρά μας, θέτουμε ψηλά στις προτεραιότητές μας το ζήτημα της αντιμετώπισης της φτώχειας, της καθημερινότητας των ανθρώπων που είναι εφιάλτης για τα περισσότερα νοικοκυριά, το ιδιωτικό χρέος που είναι πολύ μεγάλο άγχος και «θηλειά» στο λαιμό χιλιάδων νοικοκυραίων, το ζήτημα της στέγης, της κοινωνικής ασφάλειας και των εργασιακών δικαιωμάτων. Πάνω σε αυτά δουλεύουμε, σε όλα αυτά θέλουμε να απαντήσουμε», δήλωσε η Δώρα Αυγέρη.

Όσον αφορά τη νέα ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επισήμανε: «αυτή τη στιγμή υπάρχει η κοινή προσήλωση όλων μας να ξαναβρούμε το βηματισμό μας». «Δεν λέει κανείς ότι δεν θέλει χρόνο, ότι δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και προσήλωση. Νομίζω ότι η αποφασιστικότητα, έτσι όπως αποτυπώθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, κατατείνει προς αυτό. Με βάση και τον οδικό χάρτη, έτσι όπως έχει χαραχθεί, με ορίζοντα τη διεξαγωγή του συνεδρίου, όλη αυτή η προσπάθεια θα αποτυπωθεί σε αποτελέσματα», υπογράμμισε.

Σχετικά με τη δημοσκοπική εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολίασε : «οι δημοσκοπήσεις είναι οι «φωτογραφίες» των κακών στιγμών, της κακής περιόδου που διανύουμε». «Νομίζω ότι όλα αυτά σιγά σιγά θα ανήκουν στο παρελθόν. Και αυτά δεν είναι ευχολόγια. Είναι η πεποίθηση που διαμορφώνεται, επειδή ακριβώς χτίζονται οι βάσεις για την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η νέα βάση είναι οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ξαναντάμωμα με την κοινωνία, με τους νέους ανθρώπους. Και εκεί είναι το μεγάλο επίδικο, να έρθουν νέοι άνθρωποι, νέα μυαλά, άνθρωποι που βρέθηκαν εκτός πατρίδας γιατί αυτή η πατρίδα δεν χωρά τα όνειρά τους», τόνισε η Δώρα Αυγέρη.

«Νομίζω ότι απ' αυτό περνά και η λύση στο μεγάλο πρόβλημα», συνέχισε, «στο πώς θα ξαναγυρίσουν οι νέοι άνθρωποι στον τόπο». «Νέοι επιστήμονες, με μεγάλη κατάρτιση, με πάρα πολλά εφόδια, με ένσημα. Άνθρωποι που έχουν δοκιμαστεί στο χώρο τους, στη δουλειά τους, να συναντηθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το αντάμωμα νομίζω ότι θα δώσει τη λύση στη δύσκολη εξίσωση για την επόμενη μέρα», είπε.

«Όλο αυτό είναι ένας διαρκής αγώνας, στον οποίο θα μπαίνουν μικρότεροι στόχοι προκειμένου να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος που είναι οι ευρωεκλογές και φυσικά οι βουλευτικές εκλογές, που θα επιφέρουν και την πολιτική αλλαγή, την ανατροπή της κυβέρνησης της ΝΔ», δήλωσε η Δώρα Αυγέρη. «Για να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να έρθει μια προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το πιστεύουμε και για αυτό δουλεύουμε», κατέληξε.