Δημοσκόπηση GPO: Συνεχίζεται η… ελεύθερη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ – Πού κινείται η Νέα Αριστερά

Δημοσκόπηση GPO: Συνεχίζεται η… ελεύθερη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ – Πού κινείται η Νέα Αριστερά

Σταθερά δεύτερο μένει το ΠΑΣΟΚ, αλλά με τεράστια διαφορά από την Νέα Δημοκρατία που κυριαρχεί

Σταθερά σε... καθοδική πορεία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνει και η νέα δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό των Παραπολιτικών όχι μόνο τον δίνει τρίτο, πίσω από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με μονοψήφιο ποσοστό για πρώτη φορά έπειτα από αρκετά χρόνια.

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να εδραιώνει μία διαφορά άνω των 20 ποσοστιαίων μονάδων από τη δεύτερη θέση, την οποία κατοχυρώνει το ΠΑΣΟΚ, την ώρα που η Νέα Αριστερά κινείται κοντά στο 3%.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου σε περίπτωση που είχαμε βουλευτικές εκλογές, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 35,7%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,8% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,9%, η Ελληνική Λύση με 5,4%, οι Σπαρτιάτες με 3,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,8%, η Νίκη με 2,7%, η Νέα Αριστερά με 2,5% και το ΜέΡΑ25 με 1,5%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 2%, με τους αναποφάσιστους να βρίσκονται στο 10,9%.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 31,5%, το ΠΑΣΟΚ 10,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,1% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,8%, η Ελληνική Λύση με 5%, η Νέα Αριστερά με 2,8%, οι Σπαρτιάτες με 2,6%, η Νίκη με 1,8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,6% και το ΜέΡΑ25 με 1,4%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 1,7%, με τους αναποφάσιστους να βρίσκονται στο 22,3%.

Σχετικά με την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου, το 69,3% την χαρακτηρίζει θετική απόφαση, με το 32% να θεωρεί ότι σκέφτεται να ψηφίσει με τον συγκεκριμένο τρόπο. Παράλληλα, το 75,7% θεωρεί ότι το μέτρο αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία.