ΣΥΡΙΖΑ: «Συνέδριο ανασυγκρότησης, επανεκκίνησης και συσπείρωσης» τον Φεβρουάριο

ΣΥΡΙΖΑ: «Συνέδριο ανασυγκρότησης, επανεκκίνησης και συσπείρωσης» τον Φεβρουάριο

Ο σχεδιασμός και οι αποφάσεις που έλαβε η Πολιτική Γραμματεία ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής

Τον οδικό χάρτη για το Συνέδριο του Φεβρουαρίου συζήτησε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που συνεδρίασε σήμερα ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου.

«Κρατάμε τον λόγο μας», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές στην εισήγησή του ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, για το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο τρίτο δεκαήμερο του επόμενου Φεβρουαρίου «το οποίο θα είναι Συνέδριο ανασυγκρότησης και επανεκκίνησης και συσπείρωσης».

Το Συνέδριο «θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα», ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ενώ μέσα στον Φεβρουάριο θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη των συντονιστικών οργάνων των Οργανώσεων Μελών, καθώς και των Νομαρχιακών Επιτροπών, όπως και εκλογές συνέδρων. Στις εκλογές θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και τα 40.000 νέα μέλη του κόμματος. Οι αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας «ήταν σε πολύ καλό κλίμα». Άρχισε στις 4:00 το απόγευμα και ο πρόεδρος του κόμματος είχε βάλλει όριο μέχρι τις 7:00. Ο κ. Κασσελάκης έφθασε στις 4:00 ακριβώς μαζί με το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Νίκο Παππά. Πάντως η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε πριν παρέλθει το τρίωρο.