Έφη Αχτσιόγλου: Αποκάλυψε γιατί δεν θέλησε να είναι επικεφαλής της Νέας Αριστεράς

Έφη Αχτσιόγλου: Αποκάλυψε γιατί δεν θέλησε να είναι επικεφαλής της Νέας Αριστεράς

Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πέτρο Κόκκαλη

Τον λόγο για τον οποίο δεν θέλησε να είναι επικεφαλής της Νέας Αριστεράς αποκάλυψε το πρωί της Πέμπτης (7/12) η Έφη Αχτσιόγλου. «Δεν έπρεπε» τόνισε και ανέφερε ότι «υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με τον Πέτρο Κόκκαλη».

Η πρώην υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εστίασε στο πολιτικό στίγμα της Νέας Αριστεράς ενώ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ.

Όπως χαρακτηριστικά ξεκαθάρισε η Έφη Αχτσιόγλου «το μέτωπό μας είναι με τη δεξιά και την κυβέρνηση. Είμαστε στελέχη που είναι καταγεγραμμένο στην κοινή γνώμη ότι έχουμε αυτό το μέτωπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ με το νέο του σχήμα δεν μπορεί να ασκήσει δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».

Μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε: «Έκανε μια τοποθέτηση αρχής και δεν διαφωνώ σε επίπεδο αρχής. Από τη δική μας πλευρά είναι σαφές ότι έχουμε μέτωπο με τη δεξιά και την κυβέρνηση».

Απαντώντας στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ μετά από τις δηλώσεις στις οποίες προέβη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε «σήμερα υπό τη συγκεκριμένη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση δεν υπάρχει συνεργασία. Προφανώς μπορούν να υπάρχουν κοινοβουλευτικές συγκλίσεις σε επιμέρους θέματα όχι όμως δομική επί της αρχής συνεργασία. Με τα δεδομένα κόμματα που έχουμε καταγεγραμμένα δεν υπάρχουν δυνατότητες δομικής συνεργασίας».

Αντίθετα με τον αποχωρήσαντα από τον ΣΥΡΙΖΑ ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη, σύμφωνα με την Έφη Αχτσιόγλου, «υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας».

«Ο βασικός λόγος που δεν είμαι επικεφαλής της Νέας Αριστεράς είναι πολιτικός»

Η Έφη Αχτσιόγλου διευκρίνισε, επίσης, ότι «ο βασικός λόγος που δεν είμαι επικεφαλής της Νέας Αριστεράς είναι πολιτικός αφού πριν από λίγο καιρό ήμουν υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έκρινα ότι δεν έπρεπε να είμαι επικεφαλής της νέας ΚΟ. Εκτιμώ ότι θα συγχέονταν τα δύο γεγονότα. Η δημιουργία της Νέας Αριστεράς είναι μια διαφορετική υπόθεση και το τι έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ άλλη».

Κατά την ίδια «υπήρχαν και υπάρχουν πολιτικοί λόγοι και στα εργασιακά όπως έγινε με ανήκουστο τρόπο στην ομιλία στη ΣΕΒ, στα ζητήματα απαξίωσης του κυβερνητικού έργου 2019-2023, κανένας σεβασμός στις συλλογικές διαδικασίες, χαρακτηρισμοί ανήκουστοι όπως άρρωστο και πέμπτη φάλαγγα».