Δημοσκόπηση MEGA: Παραμένει κυρίαρχη η ΝΔ – Αυξάνει τη διαφορά το ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση MEGA: Παραμένει κυρίαρχη η ΝΔ – Αυξάνει τη διαφορά το ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται η άνοδος του ΚΚΕ - Υπεροχή Μητσοτάκη και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός

Η Νέα Δημοκρατία έχει παγιώσει την κυριαρχία της στο πολιτικό σκηνικό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ όλο και πέφτει στις προτιμήσεις του κόσμου με αποτέλεσμα η απόσταση από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ να αυξάνεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega.

Η έρευνα δείχνει ότι η κυβέρνηση μετρά εκλογικές απώλειες, τουλάχιστον σε δημοσκοπικό επίπεδο, από τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, τα προβλήματα στην αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, αλλά και από την αύξηση της ακρίβειας αν και διατηρεί ισχυρές δυνάμεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την διάσπαση και την αποχώρηση κορυφαίων και ιστορικών στελεχών λίγο πριν από την δημιουργία νέας διακριτής Κ.Ο. καταγράφει απώλειες σχεδόν δύο μονάδων ενώ δείχνει ότι ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ.

Χάνει έδαφος ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται και συγκριτικά με τον Οκτώβριο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάνει επιπλέον 1,8% και φθάνει το 10,2% στην πρόθεση ψήφου. Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει 1,6% συγκριτικά με τον Οκτώβριο και φθάνει στο 12,2% και καταγράφεται ως δεύτερη δύναμη δημοσκοπικά. Κέρδη 0,5% καταγράφει και η ΝΔ αγγίζοντας το 30,5%.

Στην πρόθεση ψήφου της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 30,5% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12,2%. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 10,2% και ακολουθεί σε απόσταση μόλις μιας μονάδας το ΚΚΕ με 9,2%. Πιο πίσω, η Ελληνική Λύση με 4,6%, οι Σπαρτιάτες με 3%, η Νίκη με 2,7% και το ΜέΡΑ25 με 2,2%.

Στην εκτίμηση ψήφου τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 38,2%ΠΑΣΟΚ 15,3%, ΣΥΡΙΖΑ 12,7%, ΚΚΕ 11,5%, Ελληνική Λύση 5,7%, Σπαρτιάτες 3,8%, Πλεύση Ελευθερίας 3,4%, Νίκη 3,3% και ΜέΡΑ25 2,8%.

Τα αποτελέσματα δείχνουν περαιτέρω εκλογική υποχώρηση και καταγράφουν την συνθήκη κρίσης στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλά η πλειοψηφία (46%) εκτιμά πως ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να αποτελέσουν ισχυρή αντιπολίτευση. Διαπιστώνεται, όμως, ότι 4 στους 10 κεντροαριστερούς πιστεύουν πως θα δυναμώσει το ΠΑΣΟΚ.

Η ραγδαία πτωτική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και η σταδιακή άνοδος του ΠΑΣΟΚ καταγράφονται ανάγλυφα στα διαχρονικά στοιχεία της πρόθεσης ψήφου της ΜETRON Analysis από τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση οι μισοί ψηφοφόροι (51%) του ΣΥΡΙΖΑ των εκλογών του Ιουνίου παραμένουν συσπειρωμένοι στο κόμμα. Οι μεγαλύτερες μετακινήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφονται προς το ΚΚΕ και λιγότερο προς το ΠΑΣΟΚ.

Την υψηλότερη συσπείρωση καταγράφει η ΝΔ, άνω του 80%. Υψηλή συσπείρωση καταγράφει και το ΠΑΣΟΚ.

Υπεροχή Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά το κόστος των μεγάλων φυσικών καταστροφών, παραμένει ο πλέον δημοφιλής πολιτικός με 45% θετικές γνώμες έναντι 53% αρνητικών, ενώ ιδιαιτέρως δημοφιλής είναι και ο γενικός γραμματέας της ΚΕ της ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, με 40% θετικές γνώμες και 50% αρνητικές.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει 37% θετικές γνώμες και 54% αρνητικές, ενώ και η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει 35% θετικές και 58% αρνητικές.

Αντιθέτως, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει μόνο 31% θετικές γνώμες, με τις αρνητικές να φτάνουν το 54%.