ΣΥΡΙΖΑ: Τελικά το σύστημα εξουσίας που έχει στηθεί στη χώρα υπό τον κ. Μητσοτάκη «και τρώει και ψεύδεται»

ΣΥΡΙΖΑ: Τελικά το σύστημα εξουσίας που έχει στηθεί στη χώρα υπό τον κ. Μητσοτάκη «και τρώει και ψεύδεται»

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα εξαπολύουν στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Για «συνέπεια» στην «εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων» και την ίδια στιγμή, επιμονή στα «ψέματα», ανακολουθία μεταξύ εξαγγελιών και πράξεων σε ζητήματα φορολογίας, ακρίβειας, οικονομίας, εργασιακά, καθώς επίσης και σε θέματα που άπτονται των κοινωνικών πεδίων κατηγορούν τον πρωθυπουργό πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ειδικότερα, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης «δήλωνε προεκλογικά ότι δεν θα αυξηθεί η φορολογία» και «τώρα επιβάλλει οριζόντια και άδικη φορολόγηση στους ελεύθερους επαγγελματίες», ότι θα μειώσει τον ΦΠΑ στα μη αλκοολούχα ποτά και «τώρα τον αυξάνει, τη στιγμή που σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2024 οι πολίτες θα επιβαρυνθούν με 1,6 δισ. ευρώ επιπλέον φορολογικές δαπάνες».

Αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε μείωση των ανισοτήτων και «τώρα διανέμει μεροληπτικά τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, εξοβελίζοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», ότι θα αντιμετωπίσει την ακρίβεια, αλλά «τώρα η Ελλάδα αναδεικνύεται πανευρωπαϊκή πρωταθλήτρια στον πληθωρισμό στα τρόφιμα». Ακόμη προσθέτουν ότι ο κ. Μητσοτάκης, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα αυξήσει τους μισθούς, «τα επίσημα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν κατά 0,2% το 2023».

Επίσης, τονίζουν πως αντί ενίσχυσης του ΕΣΥ «τα νοσοκομεία παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης, με τελευταίο παράδειγμα την ντροπιαστική κατάσταση στο ΕΛΕΝΑ» και πως ενώ μίλησε για την ανάγκη σύγκλισης με την Ευρώπη «η χώρα μας εμφανίζει αρνητική απόκλιση στις δαπάνες για την υγεία, την παιδεία και την αναπηρία, ενώ είναι 24η στους 27 στην αγοραστική δύναμη».

Προσθέτουν, ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα νομοθετήσει τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, όμως «τώρα τον παραπέμπει διαρκώς στις καλένδες, ευρισκόμενος σε ομηρεία από τον κ. Σαμαρά και την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του». Τέλος, αναφέρουν: «Υποσχέθηκε υπερήφανη και σοβαρή εξωτερική πολιτική. Τώρα βλέπουμε διαρκείς παλινωδίες στα εθνικά θέματα, με κριτήριο τις εσωτερικές κομματικές ισορροπίες της ΝΔ».

«Ο κατάλογος της αναξιοπιστίας του κ. Μητσοτάκη δεν έχει τελειωμό» αναφέρουν οι ίδιες κομματικές πηγές, σχολιάζοντας πως «τελικά, στο μόνο που είναι συνεπής είναι στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων». Ως προς αυτό, κάνουν λόγο για εξυπηρέτηση συμφερόντων: «Με την προκλητική διάταξη που ψήφισε η ΝΔ τον Νοέμβριο του 2019 για την ασυλία των τραπεζιτών, "ξέπλυνε" χορηγήσεις θαλασσοδανείων και τα μεγάλα σκάνδαλα ευνοημένων ημετέρων της. Η νομοθετική ρύθμιση που φέρνει ο Γιώργος Φλωρίδης (που αρχικά φάνηκε να μη την ξέρει η κυβέρνηση) αποτελεί στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης για όσα σκανδαλώδη προηγήθηκαν».

Επίσης, «με τη ζημία δισεκατομμυρίων του Δημοσίου από την αποεπένδυση του ΤΧΣ από το μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών» και «με το συνεχιζόμενο πάρτι των απευθείας αναθέσεων σε φίλους και αρεστούς» αλλά και «με την υποστελέχωση των ελεγκτικών οργανισμών με αποτέλεσμα να οργιάζει η αισχροκέρδεια». Ακόμη, όπως αναφέρουν, «με τη διαρκή παρεμπόδιση του έργου των Ανεξάρτητων Αρχών. Με τα στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας να εγκαταλείπουν το καράβι το ένα μετά το άλλο». «Γιατί άλλωστε;» ρωτούν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζουν καταληκτικά, ότι «τελικά, το σύστημα εξουσίας που έχει στηθεί στη χώρα υπό τον κ. Μητσοτάκη "και τρώει και ψεύδεται", για να σημειώσουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι εδώ ως ισχυρό ανάχωμα θεσμικής υπευθυνότητας και κοινωνικής ευαισθησίας απέναντι σε αυτό το σύστημα που διαλύει τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας. Με αποφασιστικότητα, τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις για τη φορολογία, τα κόκκινα δάνεια, τη στέγαση, δίπλα στους πολίτες και τις ανάγκες τους».