ΣΥΡΙΖΑ: Γκάλοπ του Στέφανου Κασσελάκη στα μέλη του κόμματος μέσω του iSYRIZA

ΣΥΡΙΖΑ: Γκάλοπ του Στέφανου Κασσελάκη στα μέλη του κόμματος μέσω του iSYRIZA

«Το συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του» τόνισε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Να πάρουν μέρος σε έρευνα του iSYRIZA για «να γνωριστούμε ουσιαστικά, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας», καλεί τα μέλη του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Με δουλειά, αθόρυβα αλλά συστηματικά, φτιάχνουμε τον νέο ΣΥΡΙΖΑ των μελών. Η γνώμη σου μετράει. Πάρε μέρος στη μεγάλη έρευνα του iSYRIZA, να γνωριστούμε ουσιαστικά, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Θα χρειαστούν λιγότερο από πέντε λεπτά», αναφέρει στην ανάρτηση του στο «X» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, παραθέτοντας τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο για την έρευνα, στην οποία μπορεί να συμμετάσχει όποιος είναι μέλος.

Πρόκειται για ερωτηματολόγιο εννέα βημάτων (με δυνατότητα πολλαπλών απαντήσεων), μεταξύ άλλων αναφορικά με τα ζητήματα που απασχολούν περισσότερο την καθημερινότητα των μελών, τις δράσεις και τις προτεραιότητες του κόμματος, καθώς και τους τρόπους και τον βαθμό συμμετοχής τους στις δράσεις του.

«Το συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του»

Στην τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε , σύμφωνα με κομματικές πηγές, ότι  «το Συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του», ενώ εισηγήθηκε να προχωρήσει η υλοποίηση των περιφερειακών συνεδρίων, όπως και η συγκρότηση των ομάδων εργασίας, καθώς και ο σχεδιασμός της διπλής καμπάνιας για τη στέγαση και την ακρίβεια.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος ενημέρωσε ότι «οι αποχωρήσεις δεν θα φτάσουν ούτε τα 3.000 μέλη. Από την ροή των παραιτήσεων κρίνουμε ότι δύσκολα θα ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός, ενώ στις Νομαρχιακές Επιτροπές φαίνεται ότι στην συντριπτική πλειονότητά τους δεν υπάρχουν (κατά μέσο όρο) πάνω από 5 αποχωρήσεις. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που ήταν εξ αρχής αναμενόμενες».

«Συντροφικότητα, αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα, αποτελεσματικότητα», ανέφεραν οι ίδιες πηγές μεταφέροντας το κλίμα από τη συνεδρίαση, όπως αποτυπώθηκε στις τοποθετήσεις του προέδρου του κόμματος και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας. Συμπλήρωναν ότι «πρώτος μεταξύ ίσων», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άνοιξε τις εργασίες της Πολιτικής Γραμματείας χαρακτηρίζοντας την σημερινή συνεδρίαση περισσότερο ως ανοιχτή συζήτηση ενός άτυπου πολιτικού κέντρου, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν προσωπικές συναντήσεις με τα μέλη για τις χρεώσεις τους.