Τζανακόπουλος: Ο Κασσελάκης πυροδοτεί χυδαία και τοξικά χαρακτηριστικά

Τζανακόπουλος: Ο Κασσελάκης πυροδοτεί χυδαία και τοξικά χαρακτηριστικά

«Δεν μπορούσα να μείνω με αυτά που έλεγε»

Επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του το πρωί της Τετάρτης (29/11) ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

«Πυροδοτεί χυδαία και τοξικά χαρακτηριστικά» δήλωσε αναφερόμενος στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως «μετατρέπει το κόμμα σε σκληρό φιλελεύθερο».

 

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εστίασε στους λόγους για τους οποίους η τάση «6 συν 6» υπό την Έφη Αχτσιόγλου έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται σε κεντρώο κόμμα. Ο στρατηγικός στόχος του κ. Κασσελάκη περί του “ελληνικού ονείρου” μετατρέπει στρατηγικά τον ΣΥΡΙΖΑ σε σκληρό φιλελεύθερο κόμμα. Αποτυπώνει τις θέσεις του πιο σκληρού αμερικανικού φιλελευθερισμού… Ακόμα και οι Δημοκρατικοί των ΗΠΑ δεν μιλούν για το “αμερικανικό όνειρο”, αντιθέτως είναι απολύτως επικριτικοί απέναντι σε αυτόν τον καταστατικό μύθο, ότι δήθεν ο καθένας μπορεί να γίνει επιχειρηματίας του εαυτού του».

«Στον ΣΕΒ ο κ. Κασσελάκηςμάς είπε ότι το κεφαλαίο είναι εργαλείο κοινωνικής ισότητας και κοινωνικής ευημερίας. Αυτά δεν έχει τολμήσει να τα πει ούτε ο Τόνι Μπλερ ή ο Γκέρχαρντ Σρέντερ» δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο.

 

«Δεν θέλουμε να είμαστε πολιτικός φορέας ο οποίος θα είναι στην πραγματικότητα η συνένωση των θραυσμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Θα κάνουμε κάτι καινούργιο»

«Αυτή τη στιγμή, δείτε και τις δημοσκοπήσεις, το 17,5% του Ιουνίου μοιάζει άπιαστο όνειρο για τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει μεγάλο πολιτικό και ιδεολογικό κενό, που πρέπει να καλυφθεί» σημείωσε.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής αποσαφήνισε ότι η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα προσπαθήσει να ενοποιήσει διαφορετικά ρεύματα.

«Δεν θέλουμε να είμαστε ένας πολιτικός φορέας, ο οποίος θα είναι στην πραγματικότητα η συνένωση των θραυσμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Θα κάνουμε κάτι καινούργιο και, πιστέψτε με, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον» υπογράμμισε.

«Στόχος μας είναι, με πρώτο βήμα την ΚΟ, να εμφανιστούμε την επόμενη εβδομάδα, θα ανακοινώσουμε και το όνομα, νομίζω ότι θα είναι ένας τίτλος, ο οποίος θα αποτυπώνει την ιδεολογική και πολιτική κατεύθυνση του χώρου μας.

Υπερασπίζουμε τους αγώνες της Αριστεράς και των αγώνων που έχουμε δώσει όλη την τελευταία δεκαετία» ανέφερε.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συνεργασίας με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ σημείωσε πως η ομάδα όσων αποχώρησαν θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον Πέτρο Κόκκαλη.