Θεοχαρόπουλος: Το πρώτο ορόσημο είναι οι Ευρωεκλογές, αν είμαστε κάτω από το 17% υπάρχει πρόβλημα

Θεοχαρόπουλος: Το πρώτο ορόσημο είναι οι Ευρωεκλογές, αν είμαστε κάτω από το 17% υπάρχει πρόβλημα

Η θέση του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία

Οι αποχωρήσεις αυτή τη στιγμή βλάπτουν, γιατί θέλουμε μία ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση. Το ποσοστό με το οποίο κρίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ποσοστό που πήραμε στις τελευταίες εθνικές εκλογές, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Ο πήχης δεν είναι να νικήσουμε τον κ. Μητσοτάκη στις Ευρωεκλογές, είναι να περάσουμε το 17,8%, να είμαστε δεύτερο κόμμα. Το πρώτο ορόσημο είναι οι Ευρωεκλογές, αν είμαστε κάτω από το 17% υπάρχει πρόβλημα», είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Έχουμε αρχηγό δύο μηνών, δε θα πω ότι υπάρχει πρόβλημα ηγεσίας. Ο κατακερματισμός αυτή τη στιγμή δε βοηθάει, χρειαζόμαστε συσπείρωση, εξωστρέφεια, να μιλήσουμε πολιτικά».

Ερωτηθείς για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ο ίδιος δήλωσε: «Η κυβέρνηση προσπαθεί πάνω στην αναμπουμπούλα να περάσει ό,τι θεωρεί ότι είναι πολύ δύσκολο προς την κοινωνία να το περάσει».

«Με το γάμο των ομόφυλων είναι φανερό ότι πιέζουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό την κυβέρνηση να τα προχωρήσει διότι και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει προχωρήσει πολλά ζητήματα. Κάναμε πόσα δικαιωματικά και έμενε ο γάμος των ομόφυλων, συμφωνώ με τον γάμο ομόφυλων. Σχετικά με την τεκνοθεσία θεωρώ ότι πρέπει να δούμε ίσα δικαιώματα σε όλα τα επίπεδα και όλους τους ανθρώπους στη χώρα μας».