Γιώργος Τσίπρας για αποχώρηση ομάδας Αχτσιόγλου: Η πρώτη διάσπαση παγκοσμίως χωρίς πολιτικό επίδικο – Καλή τους τύχη

Γιώργος Τσίπρας για αποχώρηση ομάδας Αχτσιόγλου: Η πρώτη διάσπαση παγκοσμίως χωρίς πολιτικό επίδικο – Καλή τους τύχη

«Πότε προλάβαμε να μετακινηθούμε από την Αριστερά;»

Με τη χθεσινή αποχώρηση οι 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται 36, αλλά θα σταματήσει η κατάσταση εσωστρέφειας που ήταν μια πολύ ανώμαλη περίοδος για τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο Γιώργος Τσίπρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα».

Εκτίμησε ότι η αποχώρηση δεν θα πλήξει ιδιαίτερα το κόμμα και σχολίασε ότι οι αποχωρήσαντες «ήταν σχετικά μεγάλα ονόματα, όταν ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόσθεσε ότι θέλει να λήξει η συζήτηση περί υπονόμευσης του ΣΥΡΙΖΑ και ευχήθηκε «καλή τους τύχη».

Για τους λόγους της αποχώρησης είπε χαρακτηριστικά: «Προφανώς δεν υπήρχε λόγος αποχώρησης, ήταν η πρώτη διάσπαση παγκοσμίως χωρίς πολιτικό επίδικο».

Σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ μετακινήθηκε από την Αριστερά, όπως ασκούν κριτική όσοι αποχώρησαν, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Πότε προλάβαμε;».

Και συνέχισε λέγοντας ότι στον χώρο της Αριστεράς υπήρχε προσπάθεια με μοναδική αποστολή να μην πηγαίνει ψηλά ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ματαιοπονούν» είπε και πρόσθεσε πως το θέμα είναι να εκφράσουμε την κοινωνία.

Ερωτηθείς για τον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι η εξέλιξη δεν ήταν ευχάριστη ούτε για εκείνον που έχτισε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση πού ανήκει ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Ο Αλέξης Τσίπρας ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Τελεία εκεί.»

Τέλος σχολίασε ότι υπάρχει χώρος στο κέντρο και πως είναι αποτυχία των υπολοίπων ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλάβει τον πολιτικό χώρο από τα δεξιά ως το κέντρο.

Θα περιμένετε ακόμη μερικούς μήνες για να δουμε πού είναι η κατάσταση, σχολίασε ο Γιώργος Τσίπρας το αποτέλεσμα της χθεσινής δημοσκόπησης του ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι η κατάσταση «προφανώς αλλάζει» την αποχώρηση.