Σία Αναγνωστοπούλου: Σήμερα είναι μέρα πένθους αλλά και ελπίδας, φύγαμε από ένα κλίμα εμφυλίου

Σία Αναγνωστοπούλου: Σήμερα είναι μέρα πένθους αλλά και ελπίδας, φύγαμε από ένα κλίμα εμφυλίου

«Όλη η Αριστερά κατέρρευσε στα μάτια μου την ημέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής»

Στις πρώτες της δηλώσεις η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Peloponnisos FM 104,1, είπε χαρακτηριστικά πως «σήμερα είναι ημέρα πένθους, (σ.σ. γιατί) δε φεύγει εύκολα κανείς από το σπίτι του και συγχρόνως ημέρα ελπίδας, για να φύγουμε από ένα κλίμα εμφυλίου».

Ειδικότερα, όπως είπε: «Παρά τις προσπάθειες που έγιναν, τουλάχιστον από την πλευρά μου, δεν κατέστη δυνατόν να συνεχίσω στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Δεν έδωσε καμία σημασία η ηγεσία, για να σταματήσει το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στο κόμμα. Το κομβικό σημείο για μένα ήταν η Κεντρική Επιτροπή. Ήταν η απαξίωση αυτού που θεωρούμε Αριστερά».

Και συνέχισε: «Όλη η Αριστερά κατέρρευσε στα μάτια μου εκείνη την ημέρα. Δεν μπορώ να υπηρετήσω κάτι που δεν υπάρχει, πλέον, στο κόμμα μου. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι μέλος σε κάποια ομάδα όπως λέγεται. Ούτε σε Ομπρέλα, ούτε σε Αχτσιόγλου, ούτε σε 6+6, κλπ. Είναι μια μέρα πένθους. Κανείς δεν φεύγει εύκολα από το σπίτι του. Είναι, όμως, και μια ημέρα ελπίδας, για να φύγουμε από το κλίμα εμφυλίου και τοξικότητας. Σε όλη μου τη ζωή πορεύτηκα ως Αριστερός, προοδευτικός άνθρωπος. Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν αγαπημένοι σύντροφοι. Εγώ δεν πρόκειται να χτυπήσω το σπίτι μου. Ο αντίπαλός μας είναι η Δεξιά. Θεωρώ ότι θα έχουμε ανακατατάξεις και εξελίξεις. Η χώρα δεν μπορεί να μείνει χωρίς ισχυρό Κεντροαριστερό μέτωπο. Θα πολεμήσουμε, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα σοβαρό πρόγραμμα, μακριά από τοξικότητες, απέναντι σε αυτήν την ηγεμονία της Νέας Δημοκρατίας».

Η Σία Αναγνωστοπούλου ερωτήθηκε και για το αν θα παραδώσει την έδρα της: «Εγώ εκλέχθηκα με έναν συγκεκριμένο ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα. Μαζί δώσαμε μάχες. Δεν μετακινήθηκα ούτε μια ίντσα από αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα παραδώσω, λοιπόν, την έδρα μου. Στην Αριστερά οι έδρες είναι μετερίζια, για να δίνεις μάχες. Δεν παίρνουμε μια έδρα να την πάμε σε άλλο κόμμα για προσωπική καριέρα», απάντησε.