Κασσελάκης: «Η μνημονιακή εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους έχει περάσει»

Κασσελάκης: «Η μνημονιακή εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους έχει περάσει»

Επίθεση στα μέσα ενημέρωσης που περνάνε από κόσκινο -όπως είπε- τα δικά του λεγόμενα και παρέχουν στήριξη στου ςπολιτικούς του αντιπάλους

Επίθεση σε κυβέρνηση και μέσα ενημέρωσης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος επιδιώκει να φέρει στο προσκήνιο της πολιτικής τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνία και την οικονομία, σπάζοντας τον κύκλο της εσωστρέφειας, στον οποίο βρίσκεται το κόμμα του, αφήνοντας αιχμές κατά των εσωκομματικων του αντιπάλων.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε την έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για αύριο Πέμπτη στις 16:00. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα θέματα που θα συζητηθούν, είναι ο προγραμματισμός του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την επόμενη περίοδο, καθώς και η πρόταση του προέδρου του κόμματος για τη συγκρότηση ενός άτυπου πολιτικού κέντρου.

Με την έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας ο Στέφανος Κασσελάκης «πετάει το γάντι» στην ομάδα Αχτσιόγλου, καθώς θεωρείται απίθανο τα στελέχη της, που είναι μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, να παρευρεθούν στην αυριανή συνεδρίαση. Δεν αποκλείεται, πάντως, να ανακοινώσουν την οριστική τους αποχώρηση, πριν την αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

«Η μνημονιακή εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους έχει περάσει»

Εν τω μεταξύ, ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει την πολιτική αποστασιοποίησης από την περίοδο Τσίπρα, καθώς με σημερινές του δηλώσεις από την συγκέντρωση των ελευθέρων επαγγελματιών κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, δήλωσε ότι «η μνημονιακή εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους έχει περάσει. Πλέον, η ΝΔ αναλαμβάνει τον μανδύα της φοροεπιδρομής, εμείς θέλουμε δίκαιη φορολόγηση με αξιοπρέπεια και όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους».

Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε αυστηρή απάντηση σε όσους -όπως είπε- περνούν δικά του λόγια από κόσκινο, την ώρα που για τους πολιτικούς του αντιπάλους υπάρχει απόλυτη μιντιακή στήριξη ή ανοχή. Τόνισε δε την ανάγκη, να χτίσουμε το αύριο «ένα κράτος δικαιοσύνης, ισότητας, θεσμών που να λειτουργούν, και κοινωνικής προστασίας για όλους».