Κασσελάκης για ομάδα Αχτσιόγλου: «Δεν έχω δει καμία ανακοίνωση ή απόφαση από μεριάς τους οπότε θεωρώ ότι παραμένουν»

Κασσελάκης για ομάδα Αχτσιόγλου: «Δεν έχω δει καμία ανακοίνωση ή απόφαση από μεριάς τους οπότε θεωρώ ότι παραμένουν»

«Επικίνδυνη και στυγνή η πολιτική που εφαρμόζει στη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Για τη διάσπαση στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την επικίνδυνη και στυγνή -όπως είπε- πολιτική που εφαρμόζει στη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο του 7ου Thessaloniki Summit

O κ. Κασσελάκης ξεκινώντας τη συζήτηση τόνισε ότι θέλει να φέρει την Ελλάδα πίσω, στην εποχή που ήταν νοικοκυρεμένη. «Μια επιστροφή όπου ο νοικοκύρης είχε το σπίτι του καθαρό, τηρούσε τους κανόνες και τους νόμους, είχε ενσυναίσθηση για τον γείτονα του. Έχω εμπειρία στα χρηματοικονομικά. Όσο έχω μεγαλώσει, τόσο έχω δει, ότι χρειάζεται ανθρωποκεντρική πολιτική. Για αυτό μίλησα και για την κατάργηση των ασυλιών, των βουλευτών, των τραπεζιτών, των διοικητικών, που σημαίνει πως ό,τι κάνουμε, πρέπει να έχει ένα έμπρακτο αποτέλεσμα στον πολίτη και ένα μακροπρόθεσμο κληροδότημα της νέας γενιάς» είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Για την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε, πως «δεν έφυγε η "Ομπρέλα", αλλά έφυγαν στελέχη που δεν ευθυγραμμίζονταν με την συγκεκριμένη ομάδα. Ο κόσμος που ψήφιζε τα στελέχη αυτά, τον ενστερνίζομαι και οι διαφορές μας είναι πολύ μικρές». Όσον αφορά την κ. Αχτσιόγλου, είπε ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι «δεν έχω δει καμία ανακοίνωση ή απόφαση από μεριάς τους, οπότε θεωρώ ότι παραμένουν».

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρχει πρόβλημα αριθμητικό, εάν φύγουν 10-12 βουλευτές, όπως και ότι θα φύγει η γενιά των 40αρηδων, απάντησε ότι «ο λαός επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση. Για τη γενιά των 40αρηδων, εμένα με ενδιαφέρουν οι φρέσκες ιδέες και να έχει νέες ιδέες, όχι το ηλικιακό. Έχουμε εκατοντάδες άτομα και μυαλά για να δουλέψουν μαζί μας. Υποχρέωσή μου είναι, να τους εμπνεύσω να έρθουν στο κόμμα μας».

Σχετικά με την επιχειρηματικότητα ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «παραδοσιακά η επιχειρηματικότητα και η προκοπή ανήκε στην Αριστερά. Είναι πολύ σημαντική η μικρή και η υγιής επιχειρηματικότητα. Εμείς έχουμε πει, ότι οι Συλλογικές Συμβάσεις είναι πολύ σημαντικές, ειδικά σε μια χώρα με χαμηλές απολαβές, ώστε να έρθουν αλλαγές στα εργασιακά».

Μιλώντας στη συνέχεια για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε χαρακτηριστικά πως δεν τον βλέπει ως αντίπαλο, αλλά ως μια στυγνή και επικίνδυνη πολιτική που εφαρμόζει στη χώρα. «Όλοι οι φορείς δηλώνουν πως είναι άδικα τα οριζόντια μέτρα που εφαρμόζονται ενώ ο ίδιος λέει ότι είναι δίκαια. Δεν ακούει τους ίδιους τους ανθρώπους που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες», σημείωσε ενώ πρόσθεσε πως έχει τη βούληση, έχει καθαρά χέρια και διεθνή εμπειρία να φέρει μαζί του μια καλή ομάδα για να αναδείξει μεγάλες τομές στην Ελλάδα και να αποτελέσουν μια «ορχήστρα».

Για τα εθνικά ζητήματα επισήμανε, ότι «έχουμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές για την εθνική μας κυριαρχία και την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών», ενώ πρόσθεσε ότι «ο διάλογος με την Τουρκία είναι πάντα θετικός». «Ο ελληνοτουρκικός διάλογος πρέπει να συμβαδίζει με ευρωτουρκικό διάλογο με κύριο θέμα το μεταναστευτικό. Η Τουρκία πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», ανέφερε.

Αναφορά έκανε τέλος και στη Θεσσαλονίκη, την οποία χαρακτήρισε ελκυστική πόλη, όπου οι νέοι θα έπρεπε να θέλουν να μείνουν, ενώ εκτιμά, ότι είναι το επόμενο βή