Πέτρος Κόκκαλης: Δεν έχω εμπιστοσύνη στην επάρκεια του Κασσελάκη

Πέτρος Κόκκαλης: Δεν έχω εμπιστοσύνη στην επάρκεια του Κασσελάκη

Τι είπε ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής για τον Αλέξη Τσίπρα

«Δεν είναι ούτε ευχάριστες ούτε ευοίωνες οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης, μιλώντας για τα «απόνερα τη διεύρυνσης που δεν έγινε ποτέ και μας οδήγησαν σε αυτούς τους τριγμούς και στην αποχώρηση ενός μεγάλου κομματιού του κόμματος».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ως «μαθητευόμενος μάγος αντιμετωπίζει μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να διαχειριστεί».

Στην ερώτηση γιατί αποχώρησε ο ίδιος από το κόμμα, τόνισε ότι οδηγήθηκε στην απόφαση βλέποντας «τον τρόπο που θέλει ο πρόεδρος να λειτουργήσει το κόμμα, κάτι που δεν με εκφράζει καθόλου. Σέβομαι την απόφαση των μελών αλλά πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις και του κάθε πολιτικού».

Ερωτηθείς, αν ο ΣΥΡΙΖΑ να πρωταγωνιστήσει ξανά ανέφερε: «Δεν έχω εμπιστοσύνη στην πολιτική επάρκεια του νέου αρχηγού και στο πολιτικό κριτήριο που πορεύεται η πολιτική ομάδα, θέλω το καλύτερο για τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει προσφέρει πολλά».

Για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε ότι διατηρεί επαφή ενώ τόνισε ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος είναι «πολύ προβληματισμένος και δεν είναι χαρούμενος με όσα γίνονται» και συμπλήρωσε «ότι είναι μεγάλο κεφάλαιο της σύγχρονης αριστεράς και καλό είναι να είναι “παρών”»