Κρίσιμη ημέρα για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ – Συνεδριάζει η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου

Κρίσιμη ημέρα για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ – Συνεδριάζει η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου

Αποκλειστικό θέμα της συνεδρίασης η παραμονή της ή όχι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ιδιαίτερη κρίσιμη είναι η Κυριακή για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, που θα κρίνει την παραμονή της ή όχι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κρίσιμη πανελλαδική συνδιάσκεψη των μελών της ομάδας των «6+6» αναμένεται να αρχίσει σήμερα το μεσημέρι, με διευρυμένη σύνθεση, με αποκλειστικό θέμα την παραμονή τους ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τα δραματικά επεισόδια της Κεντρικής Επιτροπής της προηγούμενης εβδομάδας και τη μαζική αποχώρηση δεκάδων στελεχών της «Ομπρέλας». Ωστόσο, τα δεδομένα διαφοροποιούνται σε σχέση με την αποχώρηση της «Ομπρέλας» με τους δύο βουλευτές, ακριβώς λόγω του αριθμού των επτά βουλευτών των «6+6».

Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα 24ωρα έχουν υπάρξει ενωτικές κινήσεις από στελέχη για να δημιουργηθούν «γέφυρες» ανάμεσα στις δύο πλευρές και από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε αρκετές συναντήσεις, την ώρα που όλα τα ενδεχόμενα είναι «στο τραπέζι». Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντως και στη συνέντευξή του στην ΕΦΣΥΝ, επέλεξε σε αντίθεση με τις πολύ σκληρές αναφορές του έναντι της «Ομπρέλας», να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Το Σάββατο, με κείμενό τους, ανακοίνωσαν αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ 26 μέλη της Οργάνωσης Μελών Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων Αττικής.