Ο Κωνσταντίνος Τασούλας κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο: «Μια μέρα το παρελθόν θα μας ξαφνιάζει για το πόσο επίκαιρο είναι»

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο: «Μια μέρα το παρελθόν θα μας ξαφνιάζει για το πόσο επίκαιρο είναι»

Δείτε τις φωτογραφίες του News

Την πύλη του Πολυτεχνείου πέρασε το πρωί της Παρασκευής (17/11) ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας για να καταθέσει στεφάνι με αφορμή την 50η επέτειο.

Ο πρόεδρος της Βουλής εισήλθε στο Πολυτεχνείο λίγα μόλις λεπτά τις 8:00 κρατώντας στο χέρι του στο στεφάνι. Αφού το κατέθεσε στο μνημείο κοντοστάθηκε για λίγα δευτερόλεπτα αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της εξέγερσης.

«Το Πολυτεχνείο χάραξε μία εποποιία διεκδίκησης Δημοκρατίας»

Με τη φράση του Οδυσσέα Ελύτη πως «μια μέρα το παρελθόν θα μας ξαφνιάζει για το πόσο επίκαιρο είναι» ξεκίνησε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, τις δηλώσεις του για την 50η επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου.

«Το Πολυτεχνείο χάραξε μία εποποιία διεκδίκησης Δημοκρατίας. Σήμερα εμείς οφείλουμε τιμώντας αυτή τη μνήμη να γράψουμε τη δική μας εποποιία προστασίας και αξιοποίησης της Δημοκρατίας, ακόμη περισσότερη αξιοποίηση της Δημοκρατίας. Αυτή είναι η τιμή στη μνήμη του Πολυτεχνείου».

Δείτε τις φωτογραφίες του News:

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος