Οικονόμου για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία: «Δεν θα μείνει καμία σκιά στη διερεύνηση»

Οικονόμου για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία: «Δεν θα μείνει καμία σκιά στη διερεύνηση»

«Υπήρξε μία καταδίωξη στην οποία οι επιβαίνοντες του αυτοκινήτου δεν σταμάτησαν, όχι μία, αλλά αρκετές φορές»

Στον θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία μετά από καταδίωξη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης (14/11) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου. «Δεν θα μείνει καμία σκιά στη διερεύνηση του περιστατικού» τόνισε.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» ο υπουργός υπογράμμισε: «Είχαμε ένα τραγικό περιστατικό της απώλειας ενός νέου ανθρώπου στις συνθήκες που έγινε, από την πρώτη στιγμή το περιστατικό βρίσκεται υπό έρευνα. Υπήρξε μία καταδίωξη στην οποία οι επιβαίνοντες του αυτοκινήτου δεν σταμάτησαν, όχι μία, αλλά αρκετές φορές και όταν το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε υπήρξε το περιστατικό που είχε αυτή την τραγική κατάληξη».

Αναφερόμενος στην Αστυνομία ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως δίνει καθημερινή μάχη για την ασφάλεια των πολιτών και οφείλει να λειτουργεί μέσα στα πλαίσια που ορίζουν οι νόμοι.

«Όταν έχεις μία τέτοιου είδους -στο επιπεδο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη- τραγική κατάληξη οφείλεις να περιμένεις τις αρμόδιες αρχές να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Έχουμε μία έρευνα σε εξέλιξη, την δικογραφία, τον ιατροδικαστή και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

«Όταν έχουμε συνθήκες παραβατικότητας και απείθειας πολλαπλασιάζονται δυστυχώς οι πιθανότητες να έχουμε περιστατικά με τραγική κατάληξη, ωστόσο, τονίζω, ότι η αστυνομία οφείλει να λειτουργεί πάντα σταθμίζοντας τα περιστατικά με βάση την εκπαίδευσή της και με όσα ορίζουν οι κανόνες εμπλοκής. Ξαναλέω ότι η υπόθεση είναι στην δικαιοσύνη», σημείωσε.

«Μέσα στη 4ετή θητεία της κυβέρνησης θα έχει διευθετηθεί το θέμα με τις κάμερες στους αστυνομικούς»

Ερωτηθείς για το ζήτημα των καμερών στους αστυνομικούς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε πως μέσα στη 4ετή θητεία της κυβέρνησης θα έχει διευθετηθεί.

«Είχε ακυρώσει το ελεγκτικό συνέδριο ένα διαγωνισμό για την τοποθέτηση των καμερών, χθες βγάλαμε σε δημόσια διαβούλευση τις προδιαγραφές, επομένως μέσα στη θητεία θα τις έχουμε», ξεκαθάρισε.

«Η υπόθεση πήρε το δρόμο που έπρεπε να πάρει» σημείωσε κλείνοντας και πρόσθεσε: «Tο περιστατικό αυτό πυροδοτεί αντιδράσεις. Kάνω έκκληση σε όλες τις πλευρές πως καμία σκιά δε θα μείνει στη διερεύνηση του περιστατικού. Δε μπορεί αυτά τα περιστατικά να έχουν συνέχεια, η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης».