Νίκος Ταχιάος: Το μετρό Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024

Νίκος Ταχιάος: Το μετρό Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024

«Μέλημά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο δίκτυο υποδομών κι ένα έξυπνο δίκτυο μεταφορών που θα μειώσουν το κυκλοφοριακό»

Ότι το έργο του Μετρό θα γίνει όπως έχει σχεδιαστεί ξεκαθάρισε σε συνέντευξη του ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος. «Το φλερτ του κυρίου Δούκα με τους αντιδρώντες ήταν εμφανέστατο. Ωστόσο εκτός από πολιτικός, είναι και μηχανικός. Νομίζω ότι καταλαβαίνει» πρόσθεσε.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα μεγάλα οδικά έργα που αφορούν το Λεκανοπέδιο, τη Θεσσαλονίκη αλλά και την υπόλοιπη χώρα.

Εστιάζοντας στο μετρό της Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι θα παραδοθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024, ενώ για το έργο της νέας περιφερειακής Θεσσαλονίκη Flyover υπογραμμίζει ότι «με την ολοκλήρωσή του θα επιτευχθεί ο διπλασιασμός των αυτοκινήτων εξυπηρέτησης ανά ώρα, στα 10.000 ανά κατεύθυνση».

«Οι εικασίες για περαιτέρω καθυστέρηση του μετρό Θεσσαλονίκης δεν ευσταθούν»

«Το μετρό, όπως έχουμε διαβεβαιώσει πολλές φορές τόσο ο ίδιος, από τον Ιούνιο που ανέλαβα αυτή τη θέση, όσο και ο υπουργός ο κ. Σταϊκούρας, κυρίως όμως, ο πρωθυπουργός, που παρακολουθεί το έργο εκ του σύνεγγυς, και ως βουλευτής Θεσσαλονίκης, θα ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2024. Οι εικασίες για περαιτέρω καθυστέρηση δεν ευσταθούν. Πώς όμως να βγάλεις τη δυσπιστία από το μυαλό των Θεσσαλονικέων, και όχι μόνο, μετά από τέτοια ταλαιπωρία, όταν μάλιστα η όλη υπόθεση έχει καταγραφεί σαν ανέκδοτο; Με στεναχωρεί» διευκρίνισε και συμπλήρωσε: «Μέλημά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο δίκτυο υποδομών κι ένα έξυπνο δίκτυο μεταφορών που θα μειώσουν το κυκλοφοριακό».

Για το εάν θα πρέπει να υπάρξει άμεσα διαπλάτυνση στη Λεωφόρο Κηφισού ο κ. Ταχιάος σημείωσε ότι πρόκειται για ένα έργο της Περιφέρειας η οποία έχει τον πρώτο λόγο.

«Τρέχουμε με χίλια. Και παρόλα αυτά, ο χρόνος δεν επαρκεί» επεσήμανε για τα έργα που πρέπει να γίνουν στη Θεσσαλία ενώ εστιάζοντας στη αποκατάσταση των ζημιών που έχουν γίνει στο σιδηροδρομικό δίκτυο ο υφυπουργός δήλωσε ότι «ακόμη και το τέλος του 2024 φαντάζει αρκετά νωρίς».