Αντεπίθεση Κασσελάκη: Να επιστραφούν οι έδρες από Τσακαλώτο, Πέρκα και Κούλογλου – Κανένας λόγος πια για δημοψήφισμα

Αντεπίθεση Κασσελάκη: Να επιστραφούν οι έδρες από Τσακαλώτο, Πέρκα και Κούλογλου – Κανένας λόγος πια για δημοψήφισμα

«Από σήμερα ξεκινά η ενότητα και σας καλώ όλους και όλες να αναλάβετε τις ευθύνες σας», είπε ο πρόεδρος στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας» του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά και την ανακοίνωση εναντίον του της «ομάδας Αχτσιόγλου».  «Πλέον δεν υπάρχουν διαγραφές» ανέφερε κατά τη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Επιτροπή, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος για δημοψήφισμα. Ο κ. Κασσελάκης κατά τη σημερινή του ομιλία-απάντηση στις αποχωρήσεις των στελεχών τόνισε ότι όσοι αποχωρούν πρέπει να παραδώσουν την έδρα τους, όπως και ο Στέλιος Κούλογλου από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «Από σήμερα ξεκινά η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σας καλώ όλους και όλες να αναλάβετε τις ευθύνες σας».

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην σύντομη δευτερολογία του στην Κεντρική Επιτροπή κάλεσε τα στελέχη που αποχώρησαν από το κόμμα να σεβαστούν τη βάση του κόμματος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σεβαστείτε τον κώδικα δεοντολογίας τον οποίο υπογράψατε».

«Υπάρχουν δυο βουλευτές που έχουν υπογράψει τον αποχώρηση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. εννοεί Τσακαλώτο και Πέρκα) και σας θυμίζω τον κώδικα δεοντολογίας που έχουν υπογράψει.

– Λέει ότι όλοι/ες βουλευτές που εκλέγονται με ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

– Τους καλώ να δώσουν τις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ

– Και καλώ και τον κ. Κούλογλου να κάνει το ίδιο»

Πρόσθεσε επίσης ότι «το καταστατικό του κόμματος πάντα ίσχυε και πάντα θα ισχύει και με μένα πρώτα απ’ όλους» Όπως είπε είναι πλήρως σύμφωνος με το κείμενο που θα ακολουθήσει από την Επιτροπή Απόφασης: «Τα άτομα που εκτοξεύουν τέτοιες ύβρεις και συκοφαντίες δεν μπορεί να φέρουν την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και δεν μπορεί να εκπροσωπούν το κόμμα. Αυτό είναι σημαντικό και για μένα και για όλους. Οι πειθαρχικές κυρώσεις επιβάλλονται από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Συντρόφισσες και σύντροφοι σήμερα αρχίζει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπα και χθες και το εννοώ, δεν υπάρχει στενός κύκλος… Αύριο είναι μια καινούργια μέρα. Είναι μια καινούργια μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και σας καλώ όλους να αναλάβετε τις ευθύνες σας μπροστά στην ιστορία αυτού του ιστορικού κόμματος».