ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής – Αποχώρησε με αιχμές από το κόμμα και ο Μπαλαούρας

ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής – Αποχώρησε με αιχμές από το κόμμα και ο Μπαλαούρας

Τα επτά στελέχη που στηρίζουν Κασσελάκη αλλά διατυπώνουν την αντίρρηση τους στην πρόταση για δημοψήφισμα - Έντονη ανησυχία Τσίπρα για τις εξελίξεις

Κρίσιμη είναι η συνεδρίαση αύριο Σάββατο 11 Νοεμβρίου της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα κρίνει το μέλλον του κόμματος.

Η πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη να προτείνει δημοσίως τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη διαγραφή ή όχι των τεσσάρων στελεχών του κόμματος (Τζουμάκας, Σκουρλέτης, Φίλης, Βίτσας), φαίνεται πως αιφνιδίασε ακόμη και εκείνους που τον στήριξαν, προκαλώντας αντιδράσεις από ικανό αριθμό στελεχών που βρίσκονται στο πλευρό του και που ζητάνε την απόσυρση της συγκεκριμένης πρότασης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ενώ το ίδιο ζητεί και η ομάδα Αχτσιόγλου, η οποία συνεδρίασε την Παρασκευή το βράδυ.

Επτά σημαντικά στελέχη που στηρίζουν ή τηρούν ουδέτερη στάση, πήραν αποστάσεις από την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για δημοψήφισμα για τις διαγραφές, με το επιχείρημα ότι δημιουργεί διαλυτικές διαδικασίες στο κόμμα. Πρόκειται για τους Κώστα Ζαχαριάδη και Θανάση Θεοχαρόπουλο που είχαν στηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου, αλλά έχουν κρατήσει ουδέτερη στάση το τελευταίο διάστημα, Γιάννη Ραγκούση που επίσης τηρεί ουδέτερη στάση ενώ αρχικά έδειχνε τη δυσαρέσκειά του για τον νέο πρόεδρο, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου την οποία εμπιστεύεται ο Στέφανος Κασσελάκης και είναι και στο Εκτελεστικό Γραφείο, η Όλγα Γεροβασίλη που έχει πάει μαζί του σε πάρα πολλές εκδηλώσεις, ο Νίκος Παππάς, υποστηρικτής του στον β’ γύρο των εκλογών και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος μέχρι τώρα δεν είχε ανοίξει τα χαρτιά του.

Οι «επτά» έδωσαν σήμα σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οτι το θέμα του δημοψηφίσματος για τις διαγραφές δεν περνάει. Συνεπώς αύριο, όλοι περιμένουν ποια θα είναι η εισήγηση του κ. Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή. Στο ίδιο μήκος κύματος και η ομάδα Αχτσιόγλου, η οποία συνεδρίασε την Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μήνυμα της ομάδας Αχτσιόγλου προς τον Στέφανο Κασσελάκη ήταν να αποσύρει την πρόταση για δημοψήφισμα αναφορικά με τη διαγραφή των «τεσσάρων», καθώς σε διαφορετική περίπτωση «δεν το ψηφίσουμε». Πάντως, μέχρι στιγμής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται ότι θα κάνει βήμα πίσω.

Έντονη ανησυχία Τσίπρα για τις εξελίξεις

Στο μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας που συνομιλεί καθημερινά με την κ. Γεροβασίλη και τον κ. Φλαμπουράρη, εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις κσι εκτός από τους δύο παραπάνω, συνομίλησε και με τους γραμματείς του κόμματος. Αυτό που μένει να φανεί, είναι αν χάνει τη δεδηλωμένη μέσα στο κόμμα ο κ. Κασσελάκης και σίγουρα οι εξελίξεις είναι πολύ σημαντικές.

Αποχώρησε ο Μάκης Μπαλαούρας - «Η παλιά σειρά του ΣΥΡΙΖΑ αποσύρεται εμμέσως με πραξικόπημα»

Το βράδυ της Παρασκευής ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας, κάνοντας λόγο για «πραξικόπημα» από την ηγεσία του κόμματος. Μιλώντας στον τ/σ ΟΝΕ, ο κ. Μπαλαούρας είπε, ότι «η παλιά σειρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποσύρεται μόνη της, αποσύρεται παρά τη θέλησή της, με διατάγματα, εμμέσως με πραξικόπημα, γιατί είναι βαθιές παραβιάσεις του καταστατικού».

«Οι διαγραφές δεν είναι επιτρεπτές από το καταστατικό του κόμματος», επισήμανε, ενώ αναφερθείς στην ανακοίνωση του Στέφανου Κασσελάκη περί δημοψηφίσματος, αφού σχολίασε σκωπτικά «να μην φτάσει στον αριθμό των διαγγελμάτων του Μητσοτάκη», είπε πως «το έκανε παράτυπα». Τέλος ο πρώην βουλευτής προειδοποίησε, ότι διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε, πως το μυαλό του πάει, μήπως ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να φτιάξει ένα κόμμα, που θα είναι ο μόνος κυρίαρχος.