Δημοσκόπηση ALPHA: Προβάδισμα άνω του 20% της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ALPHA: Προβάδισμα άνω του 20% της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ

Ποιον θεωρούν οι πολίτες καταλληλότερο για πρωθυπουργό - Τι λένε για την ακρίβεια

Προβάδισμα 20,6 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποχωρεί δημοσκοπικά κι άλλο και απειλείται από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το οποίο ωστόσο δεν κερδίζει ποσοστά ανάλογα με αυτά που φαίνεται να χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για τον Alpha.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 34,1% έναντι 13,5% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,7%, το ΚΚΕ με 8,6%, η Ελληνική Λύση με 5,2%, η Νίκη με 3,2%, οι Σπαρτιάτες με 2,6%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,6%, το ΜέΡΑ25 με 1,6%, τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν 3,5% και η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 12,2%.

Στο ερώτημα ποιον θεωρείται καταλληλότερο γι απρωθυπουργό, οι πολίτες επιλέγουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 37%, τον Στέφανο Κασσελάκη απαντά το 8%, τον Νίκο Ανδρουλάκη 7%, ενώ «κανέναν» απαντά το εντυπωσιακό 30%.

Η ακρίβεια παραμένει νούμερο ένα πρόβλημα για τους ερωτηθέντες. Το 46% απαντά ότι δεν βοηθούν «καθόλου» τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, το 33% απαντά «λίγο», το 14% απαντά «αρκετά», το 2% «πολύ» και το 5% δεν απαντά.

Στο φδε ερώτημα, αν πιστεύετε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών για αποκλιμάκωση των αυξήσεων στις τιμές, το 52% απαντά «καθόλου», το 22% «λίγο», το 17% «αρκετά», το 3% «πολύ» και το 6% δεν απαντά.