Ζαχαριάδης: Δεν μπορεί να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει κοινό ψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ

Ζαχαριάδης: Δεν μπορεί να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει κοινό ψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ

«Δεν ξέρω γιατί ο κ. Σπίρτζης λέει για κοινά ψηφοδέλτια, νομίζω ότι είναι κάτι βιαστικό»

«H επιτυχία και η νίκη είναι του κ. Δούκα, εγώ τον ψήφισα στον β’ γύρο και προσπάθησα να πείσω και άλλους, αποτελεί χαρά για κάθε προοδευτικό δημότη στην Αθήνα καθώς έφυγε μία αποτυχημένη διοίκηση», δήλωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης μετά την αλλαγή στον δήμο Αθηναίων.

«Η ήττα μας σχετίζεται με την ευρύτερη δυσκολία που υπάρχει στον δικό μας χώρο και δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε το μήνυμά μας μέσα στο λίγο διάστημα της εκλογικής περιόδου».

Όσον αφορά τα σενάρια συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρει: «Θα μπορούσε να είναι μια καλή ιδέα στη Βουλη για κοινές προτασεις οι οποιες αφορούν τα εργασιακά ζητήματα, τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και του περιβάλλοντος. Ωστόσο, οι δύο χώροι έχουν τη δική τους διαδρομή, τη δική τους ιστορία, και τη δική τους ύπαρξη και υπάρχει λόγος. Δεν ξέρω γιατί ο κ. Σπίρτζης λέει για κοινά ψηφοδέλτια, νομίζω ότι είναι κάτι βιαστικό. Δεν μπορεί να διαλυθεί ένα κόμμα που υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι ιστορικό κεκτημένο και πρέπει να έχει την πορεία του. Μπορούμε να προσπαθήσουμε να διευρυνθούμε και να ανασυγκροτηθούμε».

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Εκτιμώ πως δεν θα έχουμε αποχωρήσεις από το κόμμα και λέω ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι μία δύσκολη συνθήκη. Θέλουμε να αποκαταστήσουμε την ενότητα».

Τέλος, ερωτηθείς για το πότε θα λάβει χώρα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε:

«Το συνέδριο θα γίνει στις αρχές του 2024. Έχουμε μία νέα ηγεσία που δε μπορεί να κριθεί σε 15 ημέρες, θα κριθεί από την κοινωνία. Το μεγάλο στοίχημα είναι οι Ευρωπαικές εκλογές και στην πορεία οι βουλευτικές εκλογές. Στόχος μας πως θα μπορέσει η παράταξη να γίνει πλειοψηφική ξανά. Ο αντίπαλός μας παραμένει η Νέα Δημοκρατία και όχι το ΠΑΣΟΚ».