Μαρινάκης: Κάποια κόμματα και υποψήφιοι επιχειρούν επικίνδυνους συμψηφισμούς – Σε ετοιμότητα για το μεταναστευτικό

Μαρινάκης: Κάποια κόμματα και υποψήφιοι επιχειρούν επικίνδυνους συμψηφισμούς – Σε ετοιμότητα για το μεταναστευτικό

«Εξίσου σημαντικό είναι και να αποτραπεί ο κίνδυνος μιας μεγαλύτερης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή και συμμετοχή και άλλων χωρών»

Για κοπτοραπτική των δηλώσεών του έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης όσον αφορά την στάση αυτοδιοικητικών απέναντι στην κτηνωδία που διέπραξε η Χαμάς στο Ισραήλ.

«Δεν μπορούμε να προσπεράσουμε το γεγονός ότι κάποια κόμματα και υποψήφιοι επιχειρούν επικίνδυνους συμψηφισμούς ούτε θα αποφύγουμε να το αναφέρουμε στους πολίτες. Πολιτική είναι η αντιπαράθεση. Εγώ θεωρώ βαθιά προβληματικό να υπάρχουν εκπρόσωποι των πολιτών που κάνουν αυτούς τους συμψηφισμούς. Δυστυχώς δεν συμβαίνει αυτό μόνο στο δήμο Χαλανδρίου και από εκεί και πέρα οι εκλογές έχουν αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά αλλά υπάρχουν και πολιτικά χαρακτηριστικά.

Σε ετοιμότητα για το μεταναστευτικό

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η χώρα είναι σε απόλυτη ετοιμότητα και υπάρχουν σχέδια και έγινε χθες συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. «Δεν ακολουθεί η κυβέρνηση το δόγμα ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα. Η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και θα προστατεύσουμε τη χώρα από παράτυπες ροές πάντα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Για το θέμα του ασύλου σε Παλαιστινίους απάντησε: «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα σύνορά της. Αν κάποιος δικαιούται άσυλο τότε το λαμβάνει».

Δεν υπάρχει εμπλοκή της Ελλάδας

Για το αν πρόκειται να υπάρξει εμπλοκή της Ελλάδας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή ο κ. Μαρινάκης είπε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση πλοίου ή φρεγάτας να εμπλέκεται με τις εξελίξεις στην Λωρίδα της Γάζας και του Ισραήλ.

Η φρεγάτα είναι μέλος της δύναμης του ΝΑΤΟ και είναι μια αποστολή που διαρκεί πολλά χρόνια και δεν έχει να κάνει με εμπλοκή στρατιωτική».