Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για το θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη

Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για το θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη

Κασσελάκης και Κώστας Καραμανλής εξέφρασαν την θλίψη τους

«Ο Γιάννης Ιωαννίδης, μεγάλος μαχητής των γηπέδων, της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής, έχασε από τον σκληρότερο των αντιπάλων», αναφέρει σε δήλωση της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δώρα Αυγέρη.

«Από παιδάκι στον 'Αρη, πρώτα παίκτης μετά προπονητής, συνέδεσε την παρουσία του με τον ‘αυτοκράτορα', όπως ονομάστηκε στα χρόνια του η αγαπημένη του ομάδα. Ακολούθησαν η Λάρισα, η Εθνική Ελλάδος, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ», αναφέρει για τον Γιάννη Ιωαννίδη η κ. Αυγέρη και σημειώνει: «Παντού πρωταγωνιστής, όπως αργότερα και στα έδρανα της Βουλής ή ως υπουργός. Για όλους αυτούς τους αγώνες, στη μνήμη μας θα κρατάει πάντα τον τίτλο του νικητή, ακόμη κι αν ο τελευταίος του αντίπαλος, ο θάνατος, φαντάζει ανίκητος.

Καλό ταξίδι».

Μάντζος:  Συλλυπητήρια για τον Γιάννη Ιωαννίδη 

Τα συλλυπητήριά του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για την απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος κατά την έναρξη της τοποθέτησής του στην Ολομέλεια για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών υγείας, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων, την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Ο κ. Μάντζος ανέφερε πως ο Γιάννης Ιωαννίδης, «υπήρξε κορυφαίος Έλληνας προπονητής, κορυφαία προσωπικότητα στον Αθλητισμό, του μπάσκετ, της δημόσιας ζωής» προσθέτοντας πως « ο "ξανθός του ελληνικού μπάσκετ" θα ζει πάντα στις αναμνήσεις μας, στους θρύλους του ελληνικού μπάσκετ και θα είμαστε πάντα ευγνώμονες σε αυτά που πρόσφερε».

Το «αντίο» του Κώστα  Καραμανλή για την απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έκανε την εξής δήλωση για την απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη:

«Με βαθειά συγκίνηση για όσα χρόνια ολόκληρα ονειρευτήκαμε, ζήσαμε και γιορτάσαμε στη Θεσσαλονίκη μας, με ευγνωμοσύνη για την προσφορά του στον τόπο, αποχαιρετώ τον αγαπημένο φίλο μου και πολύτιμο συνεργάτη Γιάννη Ιωαννίδη. Τον πολυνίκη προπονητή που οδήγησε το ελληνικό μπάσκετ στη διεθνή καταξίωση, τον τεχνικό ηγέτη σπουδαίων αθλητών, τον δημιουργό κορυφαίων ομάδων. Τον πολιτικό που με όραμα την υπερήφανη και ισχυρή Ελλάδα, με εντιμότητα και τη σύμφυτη μαχητικότητά του διεκδικούσε πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Κασσελάκης για την απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη

Το δικό του «αντίο» στον Γιάννη Ιωαννίδη απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Σε ανάρτηση του στο Facebook, την οποία συνοδεύει με μια φωτογραφία του Γιάννη Ιωαννίδη με τους Νίκο Γκάλη και Γιάννη Γιαννάκη, ο κ. Κασσελάκης αναφέρει:

«Στη δική μου γενιά έφτασε ο απόηχος ενός προπονητή που άλλαξε το ελληνικό μπάσκετ για πάντα. Στη φωτογραφία, δύο θρυλικοί παίκτες, κι ανάμεσά τους ο θρύλος που έπαιζε από τον πάγκο.

Αντίο στον Γιάννη Ιωαννίδη».