Φίλης μετά τη συνάντηση με Κασσελάκη: «Δεν μίλησα εν θερμώ αλλά με πόνο»

Φίλης μετά τη συνάντηση με Κασσελάκη: «Δεν μίλησα εν θερμώ αλλά με πόνο»

Κάλεσε ωστόσο τους ψηφοφόρους και τα μέλη του κόμματος σε συσπείρωση και ενότητα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου

Αμετανόητος εμφανίζεται ο Νίκος Φίλης για τις δηλώσεις του σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη, μετά τη συνάντηση του με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Φίλης εξερχόμενος της συνάντησης, που διήρκεσε περίπου μια ώρα, δήλωσε πως ό,τι έχει πει δεν το είπε εν θερμώ αλλά με πόνο.

Κάλεσε ωστόσο τους ψηφοφόρους και τα μέλη του κόμματος σε συσπείρωση και ενότητα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου. Επίσης είπε πως τον λόγο έχουν τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανέφερε πως δεν ξέρει εάν θα αναβληθεί το συνέδριο.

«Η συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη εκκρεμούσε ήδη πριν από τις εκλογές, από τη συζήτηση που είχαμε κάνει στο συνέδριο του κόμματος», είπε αρχικά ο κ. Φίλης και πρόσθεσε: «Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπάρχει μία συμφωνία ότι θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη, έτσι ώστε σε αυτές τις εκλογές να εκφραστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Για την κριτική που άσκησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «ό,τι έχω πει, δεν τα είπα εν θερμώ αλλά με πόνο και τα συμμερίζεται ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων μας».

Και συνέχισε: «καλώ τους ψηφοφόρους μας να παραμείνουν συσπειρωμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ, να δώσουν τη μάχη στις δημοτικές εκλογές και τη μάχη της ανασυγκρότησης του κόμματος. Διότι αυτό που χάνουμε από τον κόσμο της Αριστεράς, δεν ισοφαρίζεται από άλλους πολιτικούς χώρους».

«Πρόθεση είναι να είμαστε ενωμένοι. Θα προκύψει όμως αυτή η πρόθεση ως δυνατότητα, από τις συμπεριφορές όλων των μελών», υποστήριξε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ενότητα πριν και μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και συνέχισε: «Το θέμα δεν είναι το τι κουβεντιάζουμε σήμερα, αλλά με την πράξη μας τη μήνυμα στέλνουμε στον κόσμο της Αριστεράς».