Κασσελάκης: Στην Κύπρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για μια σειρά συναντήσεων γνωριμίας – Επί τάπητος θα βρεθούν οι ελληνοκυπριακές σχέσεις

Κασσελάκης: Στην Κύπρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για μια σειρά συναντήσεων γνωριμίας – Επί τάπητος θα βρεθούν οι ελληνοκυπριακές σχέσεις

Πρώτη συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο Στέφανος Κασσελάκης ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μεταβαίνει στην Μεγαλόνησο για μια σειρά συναντήσεων γνωριμίας, αλλά και ουσίας καθώς επί τάπητος θα βρεθούν οι ελληνοκυπριακές σχέσεις και το χρόνιο εθνικό πρόβλημα της κατοχής του βόρειου τμήματος της Κύπρου από τους Τούρκους.

Είθισται κάθε Έλληνας πρωθυπουργός μετά την εκλογή του, το πρώτο επίσημο ταξίδι με τη νέα του ιδιότητα εκτός συνόρων να το πραγματοποιεί στην Κύπρο προκειμένου να συναντήσει την πολιτική ηγεσία της Λευκωσία. Αυτό ακριβώς θα κάνει σήμερα και ο κ. Κασσελάκης, κι ας μην εξελέγη πρόεδρος της κυβέρνησης αλλά πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Πριν πετάξει για τη Λευκωσία ο κ. Κασσελάκης θα έχει την πρώτη του συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, που έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί. Επίσης θα είναι μια συνάντηση γνωριμίας της πρώτης τη τάξει πολίτη με τον τέταρτο θεσμικά πολιτικό παράγοντα του τόπου (μετά την Π.τ.Δ., τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής).

Θυμίζουμε ότι η κα Σακελλαροπούλου είχε συνομιλήσει μαζί του τηλεφωνικά μετά την εκλογή του στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, προκειμένου να του ευχηθεί «καλή επιτυχία» στα νέα του καθήκοντα.