Θεοχαρόπουλος: Ξεκινήσαμε λάθος με τον Κασσελάκη, δεν υπάρχει αντικατάσταση με ανακοίνωση – Πρέπει να συνεδριάσουν τα όργανα

Θεοχαρόπουλος: Ξεκινήσαμε λάθος με τον Κασσελάκη, δεν υπάρχει αντικατάσταση με ανακοίνωση – Πρέπει να συνεδριάσουν τα όργανα

«Εκλέχτηκε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ίδρυσε νέο κόμμα που έχει θέσεις προτάσεις, καταστατικό, όργανα»

Αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη και τις μέχρι σήμερα κινήσεις του στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ άφησε το πρωί της Δευτέρας ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ο οποίος με απόφαση του νέου προέδρου του κόμματος έχει αντικατασταθεί στη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τον Γιώργο Τσίπρα.

«Ξεκινήσαμε λάθος, το λάθος όμως κατανοήθηκε ιδιωτικά. Δεν είναι θέμα δημόσιας συγνώμης αλλά θέμα λειτουργίας γιατί η άσκηση πολιτικής είναι δημόσια» είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και πρόσθεσε: «Ο νέος πρόεδρος έχει το θετικό στοιχείο ότι εκλέχθηκε από ένα μεγάλο αριθμό μελών του κόμματος. Εκλέχτηκε, όμως, αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ίδρυσε νέο κόμμα που έχει θέσεις προτάσεις, καταστατικό, όργανα».

Για την αντικατάστασή του, σχολίασε ότι «στη θέση του διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με είχε τιμήσει ο Αλέξης Τσίπρας και είχε ψηφιστεί ομόφωνα από την Πολιτική Γραματεία και την ΚΟ για να υπηρετήσω από μια θέση ευθύνης. Δεν υπήρχε ζήτημα με τη θέση αυτή καθ αυτή αλλά με τις διαδικασίες. Δεν γίνεται να υπάρξει αντικατάσταση με μια ανακοίνωση αλλά πρέπει να συνεδριάσουν τα όργανα. Πρέπει να λειτουργούν τα όργανα σε όλες τις διαδικασίες. Αν αυτό συμβαίνει στον διευθυντή της ΚΟ και τον εκπρόσωπο τύπου, δεν πρέπει να συμβαίνει ούτε και στο απλό μέλος. Θέλω να πιστεύω ότι έχουν κατανοηθεί αυτά, ξέρετε επειδή ο νέος πρόεδρος είναι καινούργιος» κατέληξε.