Δημοσκόπηση Alpha: Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη

Δημοσκόπηση Alpha: Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη

Τι εικόνα έχουν σχηματίσει για τον ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες στο συνολο και οι ψηφοφόροι του κόμματος

Προβάδισμα 17 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,3% έναντι 15,3% του ΣΥΡΙΖΑ και 11,8% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,7%, η Ελληνική Λύση με 5%, οι Σπαρτιάτες με 4,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,7%, η Νίκη με 2,5%, το ΜέΡΑ25 με 1,9%, τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν 3,2% και η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 13,1%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, οι πολίτες εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς στο ερώτημα τι εικόνα έχουν για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του νέου προέδρου, το 40% απαντά χειρότερη από πριν, το 17% το ίδιο κακή, το 14% καλύτερη, το 12% το ίδιο καλή και 17% δεν απαντά.

Στο ίδιο ερώτημα ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 37% απαντά ότι έχει καλύτερη εικόνα, το 29% το ίσιο καλή με πριν, το 23% χειρότερη, το 2% το ίδιο κακή και το 9% δεν απαντά.