Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει σελίδα – Τσίπρας σε Κασσελάκη στη Βουλή: «Στην πολιτική οι χαρές δεν είναι περίσσιες» – Δείτε φωτογραφίες από το ιστορικό τετ α τετ

Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει σελίδα – Τσίπρας σε Κασσελάκη στη Βουλή: «Στην πολιτική οι χαρές δεν είναι περίσσιες» – Δείτε φωτογραφίες από το ιστορικό τετ α τετ

Ο νέος πρόεδρος του κόμματος έφτασε για την τελετή παράδοσης παραλαβής, συνοδευόμενος από τον Ευάγγελο Αποστολάκη

Στη Βουλή έφτασε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τον Ευάγγελο Αποστολάκη, προκειμένου να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η τελετή παράδοσης παραλαβής της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά το αποτέλεσμα των χθεσινών εσωκομματικών εκλογών που έφεραν νικητή τον Στέφανο Κασσελάκη γίνεται στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή.

Ο διάλογος Τσίπρα – Κασσελάκη:

Τσίπρας: Θερμά συγχαρητήρια και από κοντά, εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος. Έτσι λέμε λέμε εμείς εδώ. Εδώ πιστεύω να έχεις ακούσει αυτή την έκφραση. Να χαρείς αυτές τις μέρες δίχως ενοχές, να ξέρεις όποιος μπαίνει στην πολιτική, οι χαρές δεν είναι περίσσιες. Να αφοσιωθείς μετά στην παρακαταθήκη που υπάρχει. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες. Με ενότητα και συντροφικότητα κρατάω μια φράση που είπες ότι στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος αλλά και ο δεύτερος είναι πρώτος, δεν είναι όπως το NBA.

Κασσελάκης: Βλέπετε περισσότερο NBA από εμένα.

Τσίπρας: Εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω μπέιζμπολ.

Κασσελάκης: Έτσι είναι στους συντρόφους, ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος.

Νωρίτερα, ο κ. Κασσελάκης βρέθηκε στο καφέ όπου περνά κάθε πρωί ωστόσο το μεγάλος συνωστισμός από το πλήθος δημοσιογράφων που τον περίμεναν για κάποια δήλωση τον απέτρεψαν να πάρει ακόμα και τον καφέ του, γεγονός που του προκάλεσε εμφανή εκνευρισμό, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Εντούτοις έδωσε εντολή να μην πληρώσουν ό,τι πάρουν δημοσιογράφοι και τεχνικοί.

«Εύχομαι κάποια στιγμή τα κανάλια να μην τα επηρεάζουν οι κυβερνήσεις» είπε και συνέχισε το δρόμο του προς τη Βουλή.

 

Τσίπρας και Κασσελάκης θα έχουν και μια μικρή συζήτηση για μια σειρά διαδικαστικών ζητημάτων ενώ στην παρούσα φάση πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα εξακολουθήσει να είναι ο Σωκράτης Φάμελλος.

Χθες το βράδυ, όταν ο κ. Κασσελάκης προσήλθε στα γραφεία της Κουμουνδούρου για δηλώσεις, μόλις είδε τον κ. Φάμελλο ακούστηκε να του λέει «έχετε πολλή δουλειά μπροστά σας», ενώ δίπλα στον επικεφαλής της Κ.Ο. καθόταν η Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και μέχρι πριν τις εκλογές γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη.

Ο νέος πρόεδρος του κόμματος έφτασε για την τελετή παράδοσης παραλαβής, συνοδευόμενος από τον Ευάγγελο Αποστολάκη.