Γιώργος Τσίπρας: «Στελέχη που δημιούργησαν πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη, στηρίζουν την Αχτσιόγλου»

Γιώργος Τσίπρας: «Στελέχη που δημιούργησαν πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη, στηρίζουν την Αχτσιόγλου»

«Πρόκειται για έναν άνθρωπο πολύ έξυπνο, που έχει δώσει το πολιτικό του στίγμα» είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη

Για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος έχει εκφράσει τη στήριξη του στον υποψήφιο για την προεδρία του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη.

Σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Κασσελάκη στο ψευδοκράτος στην Κύπρο με τον χαρακτηρισμό «κρατίδιο», έκανε αρχικά λόγο για σαρδάμ και στη συνέχεια για «λεκτικό ατόπημα», παρατηρώντας όμως, ότι η λέξη «κρατίδιο» χρησιμοποιείται πάντα με αρνητική χροιά. Αναφερόμενος στον υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι χρειάζεται να αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία, αλλά αυτό είναι δεδομένο, καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο πολύ έξυπνο, που έχει δώσει το πολιτικό του στίγμα.

«Είναι ένας άνθρωπος επαρκής. Προφανώς πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία, αλλά αυτό είναι δεδομένο, καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο πολύ έξυπνο, που έχει δώσει το πολιτικό του στίγμα, ανεξάρτητα εάν έχει την ευχέρεια να διαχειριστεί τον λόγο. Το λεκτικό ατόπημα που έκανε, είναι πράγμα δευτερεύον που πολύ σύντομα θα ξεπεραστεί» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Στέφανος μιλάει για μια πατριωτική αριστερά και έχει εκφράσει ήδη πολλές από τις θέσεις του. Παράδειγμα, η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, κάτι που δεν ακούμε καθόλου τον τελευταίο καιρό από κυβερνητικά στελέχη αλλά και διεθνολόγους», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Στο ερώτημα, αν τελικά ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Τσίπρας είπε: «Κατά καιρούς έχω πει διάφορα πράγματα, τα οποία αποδίδονται μετά στον Αλέξη Τσίπρα. Αυτός είναι ένας μύθος. Δεν βρέθηκα εκεί που βρέθηκα λόγω της συγγένειάς μου. Ποτέ αυτά που λέω δεν μου τα έχει παραγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας. Ούτε μία φορά».

Σχολιάζοντας τον θόρυβο που δημιουργήθηκε μέσα στην εβδομάδα με τις κατηγορίες κατά της κ. Αχτσιόγλου, ότι η ίδια αλλά και στελέχη που την στηρίζουν, υπονόμευσαν τον Αλέξη Τσίπρα και τον οδήγησαν σε παραίτηση, ο Γιώργος Τσίπρας παρατήρησε, ότι κάποια στελέχη της παράταξης με τη στάση τους δημιούργησαν πρόβλημα τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στον Αλέξη Τσίπρα και όλα αυτά τα στελέχη έχουν εκφράσει τη στήριξη τους στην κ. Αχτσιόγλου. «Αδειαζόταν ο Αλέξης Τσίπρας» ανέφερε χαρακτηριστικά.