Γεωργιάδης: Δεν καταργούμε την 5ήμερη εργασία, γι’ αυτό δεν έχει κόσμο έξω – Έντονη αντιπαράθεση με βουλευτές του ΚΚΕ

Γεωργιάδης: Δεν καταργούμε την 5ήμερη εργασία, γι’ αυτό δεν έχει κόσμο έξω – Έντονη αντιπαράθεση με βουλευτές του ΚΚΕ

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή

Έντονη αντιπαράθεση με τους βουλευτές του ΚΚΕ για το εργατικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή είχε πριν από λίγα λεπτά ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης που τους κατηγόρησε πως καταργούν την ιστορία του κόμματός τους και εκείνοι να του απαντούν πως είναι… «υπουργό νούμερο».

Ειδικότερα, το μέλος της κυβέρνησης έκανε λόγο για «συνδικαλιστές της συμφοράς» κάνοντας λόγο για μικρή προσέλευση απεργών στην πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. «Το πενθήμερο δεν καταργείται. Και ο λόγος που δεν έχει κόσμο έξω, είναι ότι οι εργαζόμενοι διάβασαν το νομοσχέδιο και κατάλαβαν ότι δεν καταργείται. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διάβασαν το νομοσχέδιο κάτι που δεν έκαναν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι και οι συνδικαλιστές της συμφοράς» είπε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι το άρθρο που επιτρέπει στους εργαζόμενους να συνάπτουν παράλληλη σύμβαση μερικής απασχόλησης με έτερο εργοδότη, αποτελεί πιστή μετάφραση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας, η οποία «θεσπίζει το άρθρο ως προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Απαντώντας στην κριτική του ΠΑΣΟΚ εξήγησε πως η Ευρωπαϊκή Οδηγία είναι υποχρεωτική και αναρωτήθηκε «τι θα κάνατε αν κυβερνούσατε κύριοι του ΠΑΣΟΚ; Θα κάνατε επανάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ούτε το 8ωρο καταργείται ούτε το πενθήμερο, και το αποδεικνύει η αντίδραση του κόσμου. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης που έσπευσαν να υιοθετήσουν τις θέσεις του συνδικαλιστή Νίκου Φωτόπουλου. Ο κ. Φωτόπουλος κάνει απεργία για ένα άρθρο που δεν γνωρίζει. Αυτοί είστε. Λέει ότι οι οδηγοί των λεωφορείων θα εργάζονται για 13 ώρες και δεν γνωρίζει ότι ο χρόνος οδήγησης καθορίζεται από ειδικό νόμο με συγκεκριμένες ώρες ξεκούρασης. Η ΓΣΕΕ δεν απεργεί σήμερα. Ποιος απεργεί; Η ΑΔΕΔΥ των δημοσίων υπαλλήλων που δεν τους αφορά το νομοσχέδιο. Ουδείς γνωρίζει γιατί απεργούν. Απεργούν επίσης οι της ΟΛΜΕ. Γιατί; Έτσι, γιατί ακούσανε ότι κάπου έγινε απεργία και είδαν φως και μπήκαν. Και αποτέλεσμα ήταν η αξιοθρήνητη εικόνα της συγκέντρωσης χωρίς κόσμο».

Ακολούθως απευθύνθηκε στο ΚΚΕ αναφέροντας πως «καλές είναι οι θεωρίες αλλά υπάρχει πραγματική ζωή, δείξτε μου σήμερα, ένα εργοστάσιο που δεν δούλεψε. Όλα δουλέψανε. Για ποιο λόγο όλα τα εργοστάσια δούλεψαν; Γιατί οι εργάτες δεν απήργησαν; Γιατί θέλουν το νομοσχέδιο καθώς θα πληρώνονται καλύτερα. Αν εσείς κύριοι της Αριστεράς είστε ευχαριστημένοι από σημερινή απεργιακή κινητοποίηση μου περισσεύει».

Οι συγκεκριμένες αναφορές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ με τον κ. Χρήστο Κατσιώτη να υποστηρίζει ότι το συλλαλητήριο έχει πλήθος κόσμου και χαρακτήρισε τον κ. Γεωργιάδη «υπουργό νούμερο». «Έχουμε ελευθερία λόγου, είμαστε καθεστώς αστικό και δεν μπορείτε να μας απαγορεύετε να μιλάμε» ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης για να συνεχίσει: «Η πτέρυγα του ΚΚΕ είπε ότι δεν πέτυχε η απεργία λόγω δικαστικών αποφάσεων και εκφοβισμού. Αν πράγματι το πιστεύετε έχετε καταργήσει όλη σας την ιστορία, αν βασίζεστε σε δικαστικές αποφάσεις… Ένα κόμμα που ευαγγελίζεται επανάσταση προλεταριάτου δεν μπορεί να λέει ότι υποκύπτουν τα μέλη τους σε δικαστικές αποφάσεις».