Απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου: «Κομφούζιο» στους δρόμους – Δείτε εικόνες του News

Απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου: «Κομφούζιο» στους δρόμους – Δείτε εικόνες του News

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Σε απεργιακό κλοιό κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου βρίσκεται η χώρα μας με τους πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους. Κλειστό είναι αυτή την ώρα το κέντρο της Αθήνας για τα οχήματα.

Η ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το ΠΑΜΕ καλούν την ίδια ώρα τους πολίτες στην πλατεία Συντάγματος ενώ στις λίγο μετά τις 10:00 οι φοιτητικοί σύλλογοι είχαν δώσει ραντεβού στα Προπύλαια.

Δύσκολη είναι η κατάσταση από νωρίς σήμερα σε πολλούς δρόμους της Αττικής, μετά και το αλαλούμ με τις κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς. «Είναι o χειρότερος συνδυασμός απεργίας γιατί δεν έχουμε μέσα σταθερής τροχιάς αλλά έχουμε τον όγκο των λεωφορείων στους δρόμους», τόνισε ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας Κίμωνας Λογοθέτης στην ΕΡΤ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας – Αναλυτικά οι κλειστοί δρόμοι

Στην εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων έχει προχωρήσει η Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας, καθώς είναι σε εξέλιξη πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ με αφορμή την ψήφιση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Σταδίου και Πανεπιστημίου, καθώς και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός και στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη.

Κουτσούμπας: Σήμερα δίνεται ηχηρή απάντηση σε όλη τη χώρα από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα ενάντια στην κυβέρνηση

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Σήμερα δίνεται μία ηχηρή απάντηση σε όλη τη χώρα από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα ενάντια στην κυβέρνηση, στο κράτος, τη μεγαλοεργοδοσία, τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ με αιχμή το αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα που συζητιέται αυτές τις ώρες στη Βουλή» είπε.

«Ακόμη δίνεται μία ηχηρη απάντηση για το μεγάλο ψέμα, την κοροϊδία με τις τριετίες που έφερε η κυβέρνηση αλλά και για την αντεγκληματική πολιτική της που βουλιάζει τις ζωές, τις περιουσίες και τα δικαιώματα του ελληνικού λαού μέσα στις λάσπες» δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η λύση είναι μία. Ένας για όλους και όλοι για έναν» τόνισε κλείνοντας.

 

 

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος