Ούτε ο Όθωνας Ηλιόπουλος προτίθεται να παραιτηθεί για τον Κασσελάκη – «Θα τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα»

Ούτε ο Όθωνας Ηλιόπουλος προτίθεται να παραιτηθεί για τον Κασσελάκη – «Θα τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα»

«Τηρώ με συνέπεια στάση ουδετερότητας στις δημόσιες παρεμβάσεις μου, στάση ενωτική και συντροφική»

«Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο» ξεκαθάρισε ο Όθωνας Ηλιόπουλος, βάζοντας τέλος στα σενάρια παραίτησής του προκειμένου να μπορέσει να γίνει άμεσα βουλευτής ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Όθωνας Ηλιόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εκλογή νέου προέδρου. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, σημειώνει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και δηλώνει ουδετερότητα ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή διάφορα σχόλια, δηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω τα εξής:

Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας. Θεωρώ ότι η τοποθέτηση μου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας συμβολίζει το όραμα του Αλέξη για μια Ριζοσπαστική, Επιστημονική, Αριστερή πολιτική προσέγγιση στα προβλήματα της χώρας. Αποτελεί για μένα ύψιστη ευθύνη που ανέλαβα συνειδητά και την οποία θεωρώ ότι δεν έχω δικαίωμα να εκχωρήσω αγνοώντας τη βούληση των πολιτών και τις δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματος της χώρας.

Η στάση μου αυτή, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως πρόθεση στήριξης ενός/μιας εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Διατηρώντας προφανώς το δικαίωμα της επιλογής, τηρώ με συνέπεια στάση ουδετερότητας στις δημόσιες παρεμβάσεις μου, στάση ενωτική και συντροφική που κατά τη γνώμη μου απαιτεί από εμένα η ιδιότητα του επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.